mifocink

Magyar futballról érdekek nélkül

Dibusz Dénes: Óriási motiváció, hogy idén újra bajnokságot nyerjünk!

Mennyire számít a szurkolók támogatása? Mi történt az albánok ellen? Szeretne-e a válogatott első számú kapusa lenni? A Lokál Extra többek között ezekről beszélgetett Dibusz Dénessel, a Ferencváros kapusával.

Bordeaux, 2016. június 13. Dibusz Dénes (b) és Király Gábor, kapusok a franciaországi labdarúgó Európa-bajnokságon szereplő magyar labdarúgó-válogatott Ausztria elleni mérkőzése előtti hivatalos edzésén, Bordeaux-ban 2016. június 13-án. MTI Fotó: Illyés Tibor

Sokak szerint Dibusz Dénes követi majd a válogatott kapujában Király Gábort (MTI Fotó: Illyés Tibor)

Dibusz Dénes tagja volt a franciaországi labdarúgó-Európa-bajnokságra kiutazó magyar válogatottnak, és annak ellenére, hogy egy meccsen se lépett pályára, a kontinensviadal élete meghatározó élménye volt.
– Láttuk a képeket, olvastuk a híreket, melyek otthonról érkeztek, és nagyon jó érzés, hogy össze tudtuk kovácsolni a szurkolókat – mondta lapunknak Dibusz Dénes. – Mindig nagyon szívesen fogunk erre visszaemlékezni. Egy dolgot sajnálok csak: hogy nem tudtam egyszerre két helyen lenni, és nem tudtam az Eb mellett a budapesti „népünnepélyt” is átélni.
Nem mehetünk el persze amellett sem, hogy nem is olyan régen Király Gábor lemondott a válogatottságról, így sokak számára egyértelműnek tűnik, hogy Dibusz Dénes lesz a nemzeti csapat első számú kapusa.
– Nem csak én pályázom a posztra. Jelenleg az a dolgom, hogy bizonyítsak a Fradiban, úgy, hogy Bernd Storck szövetségi kapitány továbbra is számoljon velem. Ha sikerül bekerülni a keretbe, akkor csak rajtam múlhat, hogy meg tudom-e győzni őt arról, hogy engem tegyen a kapuba. Mindenképpen erős motiváció ez számomra.

A nemzeti csapat mellett azt is fontos megemlíteni, hogy a Ferencváros, mondjuk úgy, komolyabb szerepre vágyott a Bajnokok Ligájában, de  a Tirana megakadályozta a csapatot az álmok megvalósításában.

– Mindenkit nagyon megviselt az idő előtti búcsú a Bajnokok Ligájától. A tavalyi korai kiesés után úgy gondoltuk, ez még egyszer nem fordulhat elő. Nincs mentség: illett volna továbbjutni egy mindenki által nálunk gyengébbnek tartott csapattal szemben. Sok összetevője van ennek a kiesésnek, de úgy gondolom, mindenkinek le kell vonnia a tanulságot. Sokak számára hihetetlen, de óriási motiváció, hogy idén újra bajnokságot nyerjünk a Fradival, és egy év múlva megmutassuk, többre vagyunk képesek.

A kapussal kapcsolatban évek óta téma, hogy meddig marad a Ferencvárosban, és mikor igazol külföldre, de mint lapunknak elmondta, nem tud arról, hogy konkrét megkeresés vagy ajánlat érkezett volna érte.

 

 



Már meg sem lepődünk a meglepetéseken. És így van ez jól! Mészöly Kálmán: Kétszer operáltak de most már jól vagyok!