mifocink

Magyar futballról érdekek nélkül

Csank János: Van, amiben már megnyertük az Eb-t

Az elmúlt 30 évben Csank Jánossal került legközelebb a magyar válogatott ahhoz, hogy világeseményen szerepelje, már ha a jugoszlávok elleni 1-12-es pótselejtezőt esélynek lehet nevezni. A korábbi szövetségi kapitány azok közé tartozik, akik nem „féltékenyek” a mostani sikerekre,sőt, Csank száz százalékig elismeri a szakmai stáb munkáját. Sőt, szerinte már van, amiben a magyar válogatott nyerte meg az Eb-t.



- Minden dicséretet megérdemel a szakmai stáb – mondta a mifocink.com-nak Csank János. A játékosok remek formában és tökéletes fizikai állapotban vannak, és ez csak nekik köszönhető. Persze, most mások a lehetőségek, mint az én időmben. Amikor én voltam szövetségi kapitány, három kapust hívtam be általában, akkor megkértek, hogy ha már van egy légiós, akkor ne hozzunk még haza tartalékba külföldön játszó játékost. Vagy nem lehetett mezt cserélni, csak 10 ezer forintért például.  Persze, ez semmit nem von le Bernd Storck és csapata munkájának érdemeiből. Sőt, kifejezetten örülök, hogy az MLSZ profi körülményeket biztosít a csapatnak.

 Csank hozzátette, Kleinheislert mindig kivételes játékosnak tartotta, ám ő biztosan nem hívhatta volna meg a csapatba.
- Speciel én nem tudtam volna megcsinálni. Kivételes tudású futballista, a válogatottban a helye, de én nem hívhattam volna meg egy játékost, aki még az NB III-ban sem játszik, sőt nem is edz csak azért, mert tehetségesnek tartom. Ilyen szempontból Kleinheisler kétélű fegyver volt, és Storcknak ebben az esetben szerencséje volt, hiszen amit a norvég kapus csinált a gólnál, azután az életben nem lenne nálam többet válogatott. Maximális tiszteletem Klienheisleré, amit a Videoton csinált vele, azt maximálisan elítélem. Nagyon nagy dolognak tartom, hogy Storck kitartott a döntése mellett, hogy nem hagyta magát befolyásolni.


Csank hozzátette, nagyszerű, hogy a csapat ilyen teljesítménnyel rukkolt ki, hiszen mindez összehozza a nemzetet, és jót tesz a magyar futballnak is.
- A srácok átérzik, hogy az egész ország nekik szurkol, átérzik, hogy ez a nagyszerű teljesítmény milyen boldogsághormonokat szabadított fel az emberekben. Nem mellesleg tudják, hogy ez számukra is nagy lehetőség. Bevallom, számomra is meglepetés, de a különböző mutatókban 6-7 játékosunk is közelebb van a topfutballistákhoz, mint gondoltam. Bár az egyenes kiesés szakaszban a svédeknek egy kicsit jobban örültem volna, a belgák sincsenek nagy formában. Agyon vannak terhelve ezek a játékosok, és ez pontosan látszik is. Nem akarom túlfeszíteni a húrt, de úgy érzem, nem vagyunk esélytelenek. Az biztos, hogy nem leszünk betojva, a belgák pedig nem fognak lefocizni minket. Jó meccset játszunk majd, amin bármi megtörténhet. Tényleg bármi.

Sőt, Csank János szerint van valami, amiben már meg is nyertük a kontinensviadalt.
- Nem kétséges, az Európa-bajnokság legmotiváltabb csapata a magyar válogatott. Sőt, tán önbizalomban is mindenkit verünk, és ez a szakmai stábot dicséri. Jó ezt kimondani, régóta várunk egy ilyen szereplésre, egy ilyen sikerre.



Bernd Storck: Továbbra is lépésről-lépésre kell haladnunk Minden most kezdődik el!