mifocink

Magyar futballról érdekek nélkül

A Honvéd vagy a Diósgyőr dönti el a bajnoki cím sorsát?

Vidi vagy Fradi? Honvéd vagy Diósgyőr? Hogy miként függ össze ez a négy csapat? Nos, vagy a Fradi vagy a Vidi lesz a bajnok – és ezt vagy a Honvéd, vagy a Diósgyőr dönti majd el.

A Ferencváros komoly lépéshátrányba került a bajnoki címért folyó versenyfutásban. De véleményem szerint nem azzal, hogy nem tudott nyerni Kispesten (1-1-es döntetlen született a meccsen), hanem azzal, hogy nem tudta legyőzni a kiesés elől menekülő Vasast. Mert a hazai pályán az angyalföldiekkel szemben elért döntetlen felért egy vereséggel. Erre jött a Honvéd elleni döntetlen, és máris 3 pont a Videoton előnye.

Nem is kellett több, rögtön megerősödtek a Thomas Doll leváltását követelő hangok, ám erre két dolgot tudok mondani.


Egyrészről volt idő, amikor azt vallottam: egyetlen magyar edző sem élte volna túl azt az eredménytelenséget, amit Doll produkált a csapattal – az európai kupaszereplések után például biztos kirúgtak volna bárkit a Fraditól – ám másrészről óriási kérdés, vajon ki lenne megfelelő a Fradi posztjára.
Ha most kellene mondanom egy nevet – akkor nem tudnék erre válaszolni.
Ha kapnék egy kis gondolkodási időt – valószínűleg akkor sem.

Persze, van Thomas Dollnak felelősége abban, hogy a Fradi tavaly nem nyert bajnokságot, és abban is, hogy jelenleg második.  Ez pedig a nem megfelelő kiválasztás.

Doll ideje alatt annyi, de annyi képzetlen, túlsztárolt kókler légiós érkezett a Fradihoz, és távozott dicstelenül – köztük rengeteg, harmadosztályban szereplő német - hogy két, de talán három csapatot is ki lehetne közülük állítani. Szerintem nincs egyetlen magyar edző sem, aki ennyi nevesincs külföldi igazolhatna a Fradihoz büntetlenül. De ennek a cikknek nem ez a témája.

A bajnokságnak ugyanis még nincs vége, még  bajnok lehet a Fradi – és ehhez a kispestiek és/vagy a diósgyőriek  segíthetik hozzá a zöld-fehéreket. Vagy a piros-kékeket.

Merthogy a következő fordulóban Videoton-Honvéd összecsapást rendeznek és egy esetleges kispesti sikerrel (ne feledjük, a Honvéd a bajnoki bronzéremre hajt, tehát nem veheti félvállról a meccset), újra nyílt lehetne a bajnokság.

Persze, ehhez az is kell, hogy a Fradi hazai pályán legyőzze a kiesés elől menekülő Diósgyőrt.
Valószínű, az sem lesz egy sima játszma.

Játszunk el a gondolattal, hogy a futballban mégis létezik a „ha” kategória.
Ebben az esetben a Honvéd mellett a Diósgyőr lehet az, aki beleszól a bajnoki cím sorsába.

Hiszen az utolsó fordulóban a Videoton épp a Diósgyőrrel játszik, míg a Fradi a szintén a kiesés elől menekülő Balmazújváros vendége lesz.
Mindezeket figyelembe véve….ember legyen a talpán, aki két fordulóval a vége előtt megmondja, ki lesz a bajnok!

 



Ezért licitálj a Loki-mezre: A 11 éves Bodnár Balázs barátjának segítene Őszintén: Vignjevics ezt nagyon megérdemlte