mifocink

Magyar futballról érdekek nélkül

Berecz Zsombor: Örülök, hogy megnyertük a bronzcsatát

A Vasas a Videoton után újabb nagy skalpot gyűjtött, hiszen idegenben, hátrányból fordítva legyőzte a Ferencvárost. Berecz Zsombor gólt lőtt, ráadásul a hétvégén a Honvéd ellen akár be is biztosíthatja az érmes helyezését.

- Mindig jó érzés a Ferencváros otthonában nyerni. Viccesen mondhatnánk, hogy a mostani „otthontalanságunkban” lehet, hogy itt kellene játszani a „hazai” meccseinket és akkor talán több pontunk lenne. Az már csak hab a tortán, hogy gólt is tudtam rúgni – mondta Berecz Zsombor a vasasfc.hu-n. Hozzátette, őt nem lepte meg az, hogy a meccs első félidejében a Fradi támadóbban lépett fel.

- Mégiscsak hazai pályán voltak, ne feledjük el, hogy ez egy bronz rangadó volt, mivel mindkét csapat a legrosszabb esetben is a tabella 3. helyére pályázik. Inkább magunkban keresném a hibát a találkozónak ebben a szakaszában. Talán nem olyan elánnal mentünk bele a párharcokba, amennyire kellett volna. Talán egy kicsit le is becsültük a Ferencvárost, mivel arra gondolhattunk, hogy ők lelkileg meg vannak roggyanva, mert nem úgy sikerültek a korábbi meccseik, ahogy azt tervezték. De hála Istennek az az egy félidőnyi előny, amit adtunk nekik, az elegendő volt ahhoz, hogy a második félidőben már átvegyük a játék irányítását és győztesen hagyjuk el a pályát. A két gólunk és az ő kiállításuk után úgy vélem, nem volt kérdés, hogy nyerni fogunk.

És hogy hogyan emlékszik vissza Berecz Zsombor a góljára?
- Ez egy korszerű támadás eredménye volt. Gaál Bálint a jobboldali 16-os sarka közelében robogott fel. Én már korábban kértem tőle a labdát, de ő a legjobb ütemben laposan visszagurította nekem, én pedig kapásból a rövid sarokba bombáztam.

Szombaton pedig a jelenlegi listavezető Honvéd lesz a Vasas ellenfele.
- A kispestiek – ahogyan a tabella is mutatja – nagyon összeállt stabil és veszélyes csapat. Az eredményeik is kiemelkedőek. De ettől függetlenül szerintem nem verhetetlen csapat. Jó eséllyel a győzelem reményében, fogadjuk őket a Szusza stadionban.



Puskás (Nép)-stadion építkezés: a történelem ismétli önmagát! Dárdai: Dzsudzsák kellett volna, de ő a pénzt választotta!