mifocink

Magyar futballról érdekek nélkül

A kisvárdai foci a nyertese a stadionrekonstrukciós pénzek átcsoportosításának

Már a Győr-Nyíregyháza-Kecskemét-Pécs-Pápa ötös „elsüllyedése” után feltettem a kérdést, vajon mi lesz az ezeknek a városoknak, kluboknak szánt stadionépítési pénzzel. Akkor az MLSZ-ben azt a választ kaptam, hogy a közeljövőben átgondolják majd a dolgokat. Megtették!


Pápára 800 millió, Pécsre 1 milliárd, Kecskemétre mindennel (tehát egy atlétikai pályával együtt) 1 milliárd 150 millió, Nyíregyházára 1 milliárd forint került volna a stadionrekonstrukciós programnak köszönhetően.

Nevezett klubok mélybe süllyedésekor a következőket mondta a mifocink.com-nak Sípos Jenő, az MLSZ szóvivője.
- Jelen pillanatban azt vizsgáljuk, hogy milyen kiegészítéseket és változtatásokat kell eszközölni a programban, elsősorban sportszakmai szempontból.

Nos, ez az a mondat, amely arra engedett következtetni, hogy nem lesz mindenhol kolbászból a kerítés. Pedig Kecskeméten még sajtótájékoztatót is összehívtak, ahol bejelentették, hogy a csapat megye I-be való süllyedése nem érinti a stadionrekonstrukciót.

Tegnap kiderült, hogy érinti.

A Magyar Közlöny szerdai számában ugyanis megjelentek meg az új számok. Ezek szerint a Győri ETO Futball Club, a Kaposvár, a Kecskemét és a Pápa sportlétesítmény-fejlesztésére szánt pénzből 239 millió, míg a Pécs és a Nyíregyháza labdarúgó sportlétesítmény-fejlesztésére szánt pénzből 498 millió forintot vonnak el.

Azt mondtuk nem nagyon értem, miért vontak el több pénzt az NB II felé menetelő Nyíregyházától, és az NB III-as Pécstől, mint a megyei bajnokságban szereplő Kecskeméttől, Kaposvártól vagy  Pápától, de nem ez az egyetlen dolog, amit nem értek a magyar futballban.

Az viszont biztos, hogy az így megtakarított összeg nem kerül vissza a kasszába.  Itt ugyanis nem sportolásról, hanem átcsoportosításról van szó.


 Hirdetne cikkekben? Kapcsolatfelvétel: info@mifocink.com


És naná, hogy kap még egy kis pénzt a semmiből előtűnő, Seszták Miklós Nemzetfejlesztési Miniszter szülővárosának csapata, a Kisvárda. Az az NB II-es klub, amely azt a rekordot már tartja, hogy a Puskás Akadémia után a második legtöbb TAO-támogatást nyerte el.

 Hiába, no, most mindenki a kisvárdai focinak akarja adni adójának eme részét.

Így senki nem lepődjön meg, ha most is a kisvárdai klub kapta a legtöbb plusz pénzt: 690 millió forintot.

Jut még a Bozsik-stadion fejlesztésére is plusz 510 millió, míg az NB II felé robogó – vagy inkább zuhanó – Békéscsabára 325 millió forint kerül, a Nemzeti Stadionfejlesztési Program tartalékkeretébe pedig betettek 427 millió forintot.

Számolgatni nem kell, pont annyi pénzt osztottak szét, mint amennyire elvontak, de félek ez csak addig tart, amíg nem kell valahova egy Makovecz stílusú kazán vagy szertár.

 

 



A különbség Huszti és az összes többi magyar játékos között! 2016: A magyar futball éve