mifocink

Magyar futballról érdekek nélkül

Sportcsarnokkal bővülhet az "autópálya"

Miután idén 1,73 milliárd forint TAO támogatást kapott a Puskás Akadémia, most újabb, 1,3 milliárdos beruházás épülhet Felcsúton. Az MLSZ ugyanis úgy döntött, hogy egy kézilabda és futsal meccsek lebonyolítására is alkalmas sportcsarnokot épít. Véletlenül pont Felcsúton.

Orbán Viktor a napokban azt mondta, a Pancho Aréna, mintha egy autópálya lenne a kertje végében. Nos, úgy néz ki, hogy az autópálya most bővül.

Merthogy az RTL Klub híradója szerint az kézilabda és futsal mérkőzésekre alkalmas sportcsarnokba külön futópálya és tárgyalók is épülnek majd, és bár egy ilyen beruházásra nagy szüksége lenne az országnak – mondjuk lehetne ez a kézilabda válogatottak és a futsal válogatott otthona – valamilyen megmagyarázhatatlan okból valakik azt gondolják, hogy mindezt Felcsúton kell megvalósítani.

Ott, ahova már TAO-ból épült egy stadion, melynek befogadó képessége háromszorosa a falú lakóinak számával.
Ott, ahova átszállás nélkül nem lehet eljutni Budapestről.

Persze, a csattanó még csak most következik: a nemzet gázszerelőjéből az ország egyik leggazdagabb emberévé váló, és lényegében mindenhez értő Mészáros Lőrinc vezette Felcsúti Utánpótlás-nevelésért Alapítvány valamennyi önrésszel ugyan támogatja a munkát, ezért cserébe újabb, 1,36 milliárd TAO pénz kerül Felcsútra.   

A Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémia nem kommentálta a hírt, míg a kormány szerint az ügyben az akadémia illetve az MLSZ illetékes.

 



Pisont István lesz a Diósgyőr vezetőedzője? Bravó, Huszti Szabolcs!