mifocink

Magyar futballról érdekek nélkül

Orbán utálja a kertjében lévő stadiont? Na ne már!

Azért az nagyon kemény, hogy Orbán Viktor saját bevallása szerint egyáltalán nem örül annak, hogy saját kertjében van egy stadion. Kérdés, hogy akkor mégis miért épült az oda lényegében hatalmi szóval, és miért kapott eddig majd 11 milliárd TAO-s támogatást a Puskás Akadémia?



Ha nem hallottam volna, el sem hiszem.
Orbán Viktor miniszterelnök a Pancho Arénára panaszkodott.
„Egyszer próbálja ki, milyen, amikor stadion áll a kertje végében. Olyan, mint egy autópálya.”
Ezt mondta ma Orbán Viktor a parlamentben (nem, nem a függöny mögé bújva) Harangozó Tamás képviselő egyik kérdésére reagálva!

Na kérem szépen, ezt a kijelentést azért lehetne minősíteni, de felesleges.
Ez maga a képmutatás.

Akkor is az lenne, ha Orbán Viktor nem a magyar miniszterelnök lenne.

Orbán Viktor ugyanis eddig egyszer sem panaszkodott arra, hogy saját kertjében, közpénzből stadiont épült.

Olyannyira nem, hogy ő maga alapította a klubot, melynek stadionjáról beszélünk.

Olyannyira nem, hogy saját emberét ültette a klub vezetői posztjára.

Olyannyira nem, hogy az évek során 11 milliárd forint TAO jutott a klubnak, amely nyilván az életben nem került volna Felcsútra, ha történetesen nem Orbán Viktor kertjében lenne a klub központja.

Olyannyira nem, hogy eddig ő maga egyszer sem emelt szót amellett, hogy minden központi támogatás kétharmada az ő kertjének végében álló akadémiához vándorol.

Olyannyira nem, hogy eddig büszkén hirdette, hogy a Puskás Akadémia az egyik legjobb akadémia a világon, igaz, azok a nemzetközi szakemberek, akik egy kicsit is értenek szakmailag ahhoz a sportághoz, hogy futball, ezt kategorikusan cáfolták.

Autópálya? Nem, egy felu közepén, közpénzből épült futballstadion (fotó: Takács József/puskasakademia.hu)

Való igaz, biztosan nem lenne jó, ha egy stadion lenne a kertem végében.
Főleg akkor nem, ha az a stadion és a benne játszó csapat lényegben a magyar lakosság nagy részének unszimpátiáját váltaná ki.

Márpedig a Puskás Akadémiával ez a helyzet, leginkább azért, mert egy falusi, megyei csapatból mesterséges úton, közpénzből csináltak egy utánpótláscentrumot és egy NB I-es csapatot, ugyanilyen módón építettek egy stadiont, és minden cég szponzorációs pénzének nagy részét hatalmi szóval oda irányítanak.

Persze, nem példanélküli ez a cselekedett Európában. Nem oly rég tőlünk keletre szintén hatalmi szóval lett első osztályú egy miniszterelnök falújának csapata, és szintén közpénzből épül annak a miniszterelnöknek a falújában egy – igaz, a felcsútinál jóval nagyobb – stadion.

Mára azonban már se stadion, se csapat, se…

Orbán Viktor mondata azért veri ki a biztosítékot, mert pont ő maga volt, aki saját kénye kedve szerint, közpéntből, hatalmi szóval csinált "autópályát" a kertje végéből!


Hirdetne cikkekben? Kapcsolatfelvétel: info@mifocink.com



A WIZZ szurkolói járatokat indít az Eb-re Bernd Storck mindenkin látta a bizonyítási vágyat