mifocink

Magyar futballról érdekek nélkül

Pisont István lesz a Diósgyőr vezetőedzője?

Napok óta arról szólnak a hírek, hogy Egervári Sándor lesz a Diósgyőr vezetőedzője. A mifocink.com információi szerint azonban nem ő, hanem Pisont István lesz a vezetőedző, igaz, a szakmai hiearchia csúcsán Egervári áll majd.


 
Senkit nem ért váratlanul, hogy Bekő Balázstól hétfőn elköszöntek Diósgyőrben. Nincs mit szépíteni, nem úgy jöttek az eredmények, ahogy azt a szurkolók és a vezetők szerették volna. Az már más kérdés, hogy a búcsú ugyanolyan „kamura” sikeredett, mint a „házasság”.

Nyáron ugyanis a mifocink.com volt az első, amelyik megírta, hogy Bekő Balázs lesz a diósgyőri vezetőedző, amit aztán jó magyar szokás szerint mindenki letagadott. Aztán láss csodát, Bekő Balázs lett a vezetőedző. Aztán az ősz vége felé kapott egy olyan ultimátumot, amelyikről mindenki tudta, hogy teljesíthetetlen. Nem azért, mert Bekő rossz edző lenne, vagy mér a Diósgyőr rossz csapat lenne, hanem azért, mert látható volt: ez a Diósgyőr nem fog öt meccsen nyolc pontot szerezni. Ennél sokkal korrektebb lett volna felvállani egy döntést, és azt mondani: nem erre számítottunk, köszönjük, hogy itt voltál. Ám ezzel a szinte teljesíthetetlen ultimátummal saját magukról állítottak ki bizonyítványt a vezetők.


 Hirdetne cikkekben? Kapcsolatfelvétel: info@mifocink.com


Már Bekő menesztése előtt szóba került, hogy Egervári lesz az új vezetőedző, ami valljuk be őszintén, egész jó húzásnak tűnik. Egervári ugyanis nagyszerű eredményeket ért el klubedzőként, és bár a válogatott élén nem sikerült olyan (pozítiv előjellel) maradandót alkotnia, mint a Dárdai-Storck teamnak, ma már más megítélése van szövetségi kapitányi munkájának, mint a lemondása utáni pillanatokban.

A mifocink.com információi szerint azonban Egervári Sándor nem vezetőedzőnek, hanem szakmai igazgatónak érkezhet Diósgyőrbe. Hogy ez mit takar, nyilván majd kiderül. A vezetőedző pedig az a Pisont István lesz, aki egyébként nagyjából sehol nem volt még felnőtt vezetőedző, leszámítva azt a majd két évet, amint a Vecsés kispadján töltött. Persze, azt a hét évet sem szabad elfelejteni, amit a magyar korosztályos csapatok kispadján töltött, hiszen az MLSZ statisztikái szerint ő volt az utóbbi évek legeredményesebb utánpótlás edzője – más kérdés, hogy ezzel együtt sem jutott ki sehova csapataival. Igaz, ez pont semmit nem jelent, a diósgyőri szurkolóknak egy a lényeg: csapatuk jobban szerepeljen tavasszal, mint tette azt ősszel.

 

 



Csank János: Portugália? Ha Ronaldónak nem megy, azt sem tudják, hol a labda! Sportcsarnokkal bővülhet az "autópálya"