mifocink

Magyar futballról érdekek nélkül

Csank János: Portugália? Ha Ronaldónak nem megy, azt sem tudják, hol a labda!

Portugáliával, Izlanddal és Ausztriával került egy csoportba a magyar labdarúgó-válogatott a 2016-os Európa-bajnokságon. A Lokál egykori szövetségi kapitányok véleményére volt kíváncsi.

Csank János szerint az a szerencse, ami mellettünk állt a pótselejtező sorsolásakor, most sem hagyott el minket. – Sokan azt mondják, van a mienknél gyengébb csoport, de nem tudom, melyikre gondolnak, mert a mienk elég harmatos – mondta a Lokálnak Csank. – Persze a portugálok jók, de ha Ronaldónak nem megy a játék, azt sem tudják, hol a labda. A világversenyeken kifejezetten rapszodikusan teljesítenek, szerintem ők könnyebben verhetőek, mint az osztrákok. Szomszédaink nem cifrázzák,  racionális futballt játszanak, ennek köszönhetően tíz meccsből kilencet megnyertek a selejtezőben. Izlandtól sem vagyok elájulva. Kétszer megverték a hollandokat, de Lettország és Kazahsztán ellen is csak döntetlenre voltak képesek. Fizikálisan nagyon erősek, de mi mást tudnának csinálni a fél év sötétségben, mint konditerembe járni. Ugyanaz a helyzet velük, mint a norvégokkal: tanult focit játszanak, ha pedig nem jön be, nem tudnak változtatni.


Hirdetne cikkekben? Kapcsolatfelvétel: info@mifocink.com


Várhidi Péter szintén úgy gondolja, a szerencse mellettünk állt a sorsoláskor, bár Portugália helyett kaphattunk volna erősebb csapatot is. – Talán csak akkor kerültünk volna jobb csoportba, ha Izland helyett Észak-Írországot kapjuk – mondta lapunknak Várhidi. – Sokakkal ellentétben azonban én a portugáloknál erősebb csapatot szerettem volna az első kalapból. Olyat, mint a spanyolok vagy a németek, akik mindenkit simán legyőznének a csoportban, így nekünk a másik két csapattal kellene csak versenyeznünk. A portugáloktól azonban lehet pontokat csipegetni, arra viszont nincs garancia, hogy mi leszünk az a csapat, amelyiknek ez sikerül. Ettől függetlenül úgy gondolom, ha olyan szervezetten játszunk, mint a norvégok ellen, továbbjutunk a csoportból.

 

f



Bernd Storck mindenkin látta a bizonyítási vágyat Pisont István lesz a Diósgyőr vezetőedzője?