mifocink

Magyar futballról érdekek nélkül

Bajnokok Ligáját rendez a Hidegkúti SC

Mint korábban beszámoltunk róla, mivel az NB I-en kívül az összes bajnokságot lefújta az MLSZ, a Hidegkúti SC amatőr csapatoknak szervezett nagypályás tornát. Nos, a bajnokság véget ért, ám a klub egy újabb vártalan húzással megszervezte a Bajnokok Tornáját, melyen most vasárnap délután csapnak össze a különböző osztályokban első helyen végzett csapatok!

A kis budapesti egyesület alelnöke, Apjok Gergely a mifocink.com-nak korábban elmondta, az alapötlet az volt, hogy nyolc csapattal rendeznek egy amatőr focitornát, ám a hír olyan gyorsan terjedt, hogy végül 18 csapat jelentkezett. Ekkor Apjok Gergely megnézte, hogy mely osztályokból jelentkeztek csapatok, és miután rájött, hogy a megye I-től egészen a BLSZ IV-ig érkeznek klubok, úgy döntött, hogy három különböző erősségű ligát állít össze aszerint, hogy mely csapat milyen szintű bajnokságban játszik.

Az ötlet jól sült el, hiszen minden csapat vele egy szinten lévő ellenféllel játszhatott, aminek meg is lett az eredménye: a torna izgalmas összecsapásokat hozott, és a dobogós helyezések csak az utolsó fordulóban alakultak ki.

Az „A” ligát végül a Fejér megyei első osztályban szereplő Zsámbék nyerte, a „B” ligában a BLSZ III-as RKSK II lett az első, míg a „C” ligában a Pest megyei IV. osztályban játszó Nagykovácsi végzett az élen.

A torna olyan jó hangulatban telt, hogy Apjok Gergely megszervezte a Bajnok Tornáját, azaz június 28-án, vasárnap a három csoportgyőztes egy 45 perces meccsekből álló minitornán dönti el a bajnokok bajnoka cím sorsát . Ráadásul a korlátozások feloldásának köszönhetően mindezt már nézők előtt, azaz ha valaki kíváncsi egy igazán jó amatőr minitornára, azt várják vasárnap 16 órakor a Pesthidegkúton található Pokorny József Sportközpontban



Öröklött szívbetegsége miatt a halál árnyékából jött vissza a válogatott játékos A magyar foci csodái: sikeres egy csapat, ezért….megszüntetik!