mifocink

Magyar futballról érdekek nélkül

Öröklött szívbetegsége miatt a halál árnyékából jött vissza a válogatott játékos

Mára már egyértelműen kiderült, az edzett élsportolók is komoly veszélyben vannak egészségügyileg – főleg, ha öröklött szívbetegségük van. Koltai Tamás válogatott futballista hirtelen lett rosszul, most azonnal visszavonul és a civil életre összpontosít.

Koltai Tamás 2005-ben már a Győrben játszott, igaz, akkor még az NB II-ben. Később játszott a Videotonban, a Paksban majd újra a Győrben. A magyar válogatottban 2008-ban mutatkozott be egy Görögország elleni 3-2 arányban megnyert mérkőzésen a Puskás Ferenc Stadionban.  Összesen 12 alkalommal szerepelt a nemzeti csapatban.
jelenleg a Gyírmót játékosa – pontosabban csak volt.

Mint azt a játékos a Kisalföldnek elmondta, májusban, vezetés közben lett rosszul.
- Vezetés közben úgy öt másodpercig nagyon erős fájdalmat éreztem a mellkasomban. Minden elsötétült előttem, talán el is veszítettem az eszméletem. Aztán hirtelen gyengült a szorítás és így meg tudtam állni. Kiszálltam, de éreztem, hogy nagyon felment a vérnyomásom, szédültem, ezért visszaültem a kocsiba. Pár perc múlva a bal kezem és az arcom bal oldala is elzsibbadt, de szerencsére hamar megérkeztek a mentők, akik szakszerűen elláttak, s azonnal a közeli balatonfüredi szívkórházba szállítottak.

Másnap a kórházban egy szívkatéterezésen esett át, ahol kiderült, olyan problémája van a szívének, ami miatt nem engedélyezhetik az élsportot.

A halál árnyékából jöttem vissza, két napot az intenzíven, négyet pedig az osztályon töltöttem. Az orvosok megjegyezték, szerencse, hogy viszonylag nyugalmi állapotban történt meg mindez velem, hiszen edzés vagy mérkőzés közben nagyobb tragédia is történhetett volna. Gyógyszerekkel beállították az ideális értékeket, nem kellett hálót beültetni a szívembe.

Mint Koltai tamás elmondta, a szívbetegsége genetikai eredetű lehet, ha jól tudja, egyik nagyszülőmnek volt stroke-ja, úgy tűnik, hajlamos lehet az öröklődő betegségekre.

A futballistát váratlanul érte, hogy be kellett fejeznie pályafutását. Most a gépészmérnöki tanulmányait szeretné befejezni, de az edzői pályát sem zárja ki.

 



12 játékossal a kiesés ellen! Bajnokok Ligáját rendez a Hidegkúti SC