mifocink

Magyar futballról érdekek nélkül

A magyar foci csodái: sikeres egy csapat, ezért….megszüntetik!

A magyar futball különleges csodákra képes! Most éppen a Budapest-bajnokság egyik csapatánál kapkodhatják a fejüket egyesek, ahol adott egy tartalékcsapat, amelyet most megszüntetnek. Azért, mert a csapat sikeres, a srácok pedig járnak edzésre!

Ilyen nincs, és mégis van!
Aki jártas egy kicsit az futballban, az ismeri a Gázművek futballcsapatát. Tradicionális óbudai klub, amely évekig meghatározó tagja volt az NB III-nak.
Néhány évvel ezelőtt létrehoztak egy tartalékcsapatot, amely a BLSZ IV.-ből indult. Most ezt a csapatot – amely legutóbb már a II. osztályban szerepelt - szüntetik meg azért – mert túl sikeres!

„Porvay János vezetésével egy remek társaság és közösség alakult ki, de ez egyben szét is feszítette kereteinket. 20 fős, edzésre járó csapat alakult ki, amely megérett a BLSZ II. osztályra – mondta Borbély László, a klub elnöke a pestifoci.hu-nak.

Nos, ez akár dicséret is lehetne, de nem az.
Ez az indoka annak, hogy megszüntetik a csapatot.
Az elnök szerint ugyanis így nem siker teljesíteni azt a szakmai célt, hogy hétről-hétre 3-4, az első csapat keretében kevés játéklehetőséget kapó játékos, továbbá 2-3 U19-es korú, csapatában jól teljesítő fiatal kapjon szerepet a II. csapatban. Mindez csak a II. csapatban tisztességesen edző, és alapvetően jól teljesítő sportemberek kárára tudott volna megvalósulni.

Nos, az egészet nem értem, mert ha az első csapatból kimaradó játékos nem fér be a második csapatba, akkor ott a játékossal bizony gond van, miként azzal is, ha egy kiöregedő ifista nem tudja  beverekedni magát egy tartalékcsapatba.

Az is érdekes kérdés, hogyha megszüntetik a tarcsit, akkor ezek a játékosok hol fognak játszani?
Sehol?
Mert akkor már szakmai cél sincs, amit teljesíteni kellene!

Az elnök azt is hozzátette, hogy a szakmai, és gazdasági klubérdekeket is figyelembe kellett vennie  az egyesület vezetésének, ahol a klub érdekeit követi az egyes csapatok érdeke és csak végül következnek az egyes játékosok.

És a csattanó: az elnök úgy véli, a csapat jó játékosokból áll, sőt, az edző is szuper, így reméli sikerül együtt tartani őket.
Persze, nem neki, mert ő elzavarja őket!

Tehát van egy klub, ahol sem gazdaságilag, sem szakmailag nem érdek, hogy legyen egy olyan csapat, ahol a játékosok edzésre járnak, és amely eredményesen szerepel, nem mellesleg ahova bekerülhetnek az első csapatból kimaradók és az ügyes ifisták – persze csak ha jobbak, mint akik ott vannak.

No kérem, jelentkezzen, aki érti!

 

 

 



Bajnokok Ligáját rendez a Hidegkúti SC Bravó, Zalaegerszeg!