mifocink

Magyar futballról érdekek nélkül

Nem elég megépíteni a talajfűtést, télen be is kell kapcsolni!

Stadiont tudunk építeni. Tudunk? Nos, úgy néz ki, nem mindenhol. Balmazújvárosban most épp az derült ki, hogy ugyan potom 160 millióért fűthetővé tették a pálya talaját, a hétvégén mégsem lesz NB II-es meccs a városban. Ki nem találnák hogy miért!

Vajon mikor kapcsolták be a fűtést (fotó:balmazfoci.hu)

„Az MLSZ Infrastruktúra Szabályzatában előírtaknak megfelelő automata öntözőberendezéssel megépített, alácsövezéssel fűthető játéktér és a 2435 ülőhelyes, fedett lelátó a kiszolgáló létesítményekkel együtt kitűnően vizsgázott.”
Mindezt július 22-én mondták, amikor avatták a stadiont.

Nos, úgy néz ki, hogy a „bizonyítványosztást” ki kellett volna tolni legalább télig, mert az „alácsövezett fűthető játéktér” bizony óriási elégtelent kapott. Vagy az, akinek használnia kellene.

Pedig erre nem kevesebb, mint 160 millió forintot költöttek, és a hivatalos tájékoztatás szerint „a gyökérzónában 10-11 Celsius fokos hőmérsékletet lehet biztosítani, akármilyen hideg is van. A balmazújvárosi pálya fűtésének a specialitását a termálvíz adja, ezt a névadó szponzor, a szomszédban lévő Kamilla gyógyfürdő biztosítja a klub számára.”

Ehhez képet mellbevágó, hogy az MLSZ elhalasztotta a vasárnapi Balmazújváros–Békéscsaba NB II-es mérkőzést, mert a klub tájékoztatása szerint „A játéktér több, mint 90 százalékát jég borítja.”

Lehet, nem tudják, hogy nem elég megépíteni a talajfűtést, ilyenkor télen be is kell kapcsolni!

 



Vancsa Miklós lett az ország legjobb futball-sportvezetője A specialitása lett a „veszte” a balmazújvárosi pályának