mifocink

Magyar futballról érdekek nélkül

Katona Mátyást korábban eltanácsolták a Vasastól - abból a csapatból egyedül neki van profi szerződése!

A napokban írtam Katona Mátyásról és Katona Bálintról. A testvérekről, akik szinte egyszerre kaptak profi szerződést, igaz, egyikük a Fradiban, másikuk az Újpestben. Nos, Katona Mátyás példája is bizonyítja, milyen nagy gondok vannak a magyar utánpótlás-nevelésben – hiszen őt korábban eltanácsolták a Vasastól. Abból a csapatból eddig ő az egyetlen, aki profi szerződést kapott.

Katona Mátyás a Ferencváros ellen mutatkozott be az NB-ben.  Az Újpest játékosa  a Hidegkúti SC-ben kezdte a pályafutását, onnan került  2010-ben a Vasas U12-es csapatához.  Egy évvel később már akadémista volt, és szépen lépdelt a csapatranglétrán.

Legalábbis ezt gondolhatnánk, ha azt vesszük figyelembe, hogy a játékos immár az NB I-ben is két meccset játszott.
De ez koránt sincs így.

A mifocink.com információi szerint ugyanis Katona Mátyást a Kubala Akadémiáról 2014-ben eltanácsolták, mondván, gyenge felépítése van a futballhoz. Mindezt úgy, hogy abban az évben 12 meccsen játszott – és hat gólt szerzett.

Hozzá kell tenni, hogy a Vasasban eltöltött időszak nem volt túl sikeres, legalábbis ha az eredményeket nézzük, hiszen az akadémia csapatokban összesen 56 meccsen lépett pályára – de csak 14 alkalommal volt a kezdő csapat tagja.  Kilenc gólt szerzett.

Szerencsére a játékos kedvét nem szegte a Vasas elutasítása, ráadásul a család is mellette állt, így a Gerzzo kft néven futó Hegyvidék UFC –ben és a II. kerületi UFC-ben eltöltött majd négy év után leigazolta az Újpest, ahol kettős engedéllyel az NB II-es Vácban is szerepet kapott.

Katona Mátyás a Vasastól való eltanácsolása után 139 mérkőzésből 130 mérkőzésen volt valamely klub kezdőcsapatának tagja, összesen 66 gólt szerzett! Abból a csapatból, melyben anno a Vasasban szerepelt, egyedül neki van profi szerződése!

Gondolom, a Vasasnál most megkérdezik majd az a vezetőt, aki eltanácsolta a klubtól a játékost, hogy vajon „hol volt a szeme”.   
De ahogy a magyar viszonyokat ismerem, erre nem kerül majd sor.

 



Ilyen még nem volt: A Katona-család egyik tagja az Újpestben, másik tagja a Fradiban kapott profi szerződést A BVSC edzője szerint a játékvezető sorozatosan a kárukra tévedett – miközben három játékost is kiállított az ellenféltől!