mifocink

Magyar futballról érdekek nélkül

Ilyen még nem volt: A Katona-család egyik tagja az Újpestben, másik tagja a Fradiban kapott profi szerződést

A magyar és a világ futballjában is találunk olyat, hogy testvérek futnak be karriert. Most azonban érdekes dolog történt. A Katona-család két tehetséges tagja is profi szerződést kapott – ám egyikük az Újpestben, másikuk a Fradiban!

Sportos Katona-család:Bálint, Matyi és a jelenleg a Pest megyei bajnokságban játszó Zsolt

Katona Mátyás 2019-ben került Újpestre.
A játékos a Hidegkúti SC-ben kezdte a pályafutását, járt a Vasasban és a II. Kerületi UFC-ben, de megfordult a Vácban is. Már be is mutatkozott az NB I-ben.


El sem hinnék, de épp a Ferencváros elleni mérkőzésen, ahol sárga lapot is kapott.

Épp a Ferencváros ellen, ahol öccse Katona Bálint játszott- igaz, Matyi meccse idejében még az utánpótlás csapatokban. A fiatal tehetség azonban a felnőtteknél kezdte meg a felkészülést, sőt, gólt is szerezett az egyik felkészülési mérkőzésen, a napokban pedig profi szerződést kapott.

Bevalljuk, nem nagyon emlékszünk olyanra, hogy egy testvérpár egyik tagja az Újpestben a másik tagja pedig a Ferencvárosban kapja meg élete első profi szerződését, arra pedig főleg nem, hogy egy játékos egyszerre legyen a Ferencváros és az Újpest játékosa is.
Márpedig Bálint, amellett, hogy tavaly a zöld-fehérek utánpótlás csapataiban játszott, pályára lépett az NB II-ben szereplő Újpest futsal csapatában is, tehát egyszerre volt ferencvárosi és újpesti játékos is.

Mint azt a mifocink.com-nak a srácok édesapja elmondta, sosem volt abból probléma vagy veszekedés, hogy az egyik gyermek az Újpestben a másik pedig a Fradiban szerepel.

 

"Az álmaink teljesültek ezekkel a szerződésekkel, nagyon jó érzés, hogy a srácok elértek valamit. Persze mindketten tudják, hogy ez csak az első lépés, még nagyon sokat kell dolgozniuk. Abból sosem volt vita, hogy ki hol játszik. Úgy lettek nevelve, hogy a foci, a játék az első, de legyenek bárhol, szerepeljenek bármelyik csapatban, emberként kell megállniuk a helyüket, és tisztességesen, korrektül kell viselkedniük!"

 

Meg kell említeni, hogy a Katona család minden tagja példát mutat. Hogy mást ne mondjunk, lakhelyükön, Pesthidegkúton, amikor valamilyen kispályás tornát rendeznek, ők Kataona-család néven, együtt indulnak, ahol az édesapa is pályára lép. Nem mellesleg van még tehetség a családban: ifjabb Katona Zsolt jelenleg a megyei bajnokságban szereplő PILE-Szántó játékosa, míg a 12 éves  Katona Benedek most került a Hidegkútból – az Újpestbe!



Vér ciki: a Puskás Akadémia volt játékosa elmondta, az edzőnek nem sok köze van az összeállításhoz! Katona Mátyást korábban eltanácsolták a Vasastól - abból a csapatból egyedül neki van profi szerződése!