mifocink

Magyar futballról érdekek nélkül

Ezt most nagyon odatette a Fradi!

Valljuk be, de őszintén: a Fradi ezt most nagyon odatette. Igaz, nem szemkápráztató parádéval győzte le a Celticet idegenben, de kit érdekel most ez!

Taktika, fegyelem, helyzetkihasználás!
Ez a három szó, ami hirtelenjében eszembe jut a tegnapi Bajnokok Ligája selejtezőről. És nagyon szuper azt leírni, hogy egy magyar csapat mindhárom helyen csillagos ötösre vizsgázott.  (Még akkor is, ha túl sok magyar nincs a csapatban, de ez is egy mellékszál, igaz, ha az NB I-et nézzük, elég vastag mellékszál, ha a nemzetközi futballt nézzük, akkor pedig megszokott).

Szóval a helyzetkihasználás.

A Fradinak lényegében egy helyzete volt, amiből a második félidőben gólt szerzett. Emellett volna egy nagyszerű Sigér-átlövés, amivel az első félidőben szerzett vezetést. Egy helyzetből két gól – erre mondják, hogy így kell ezt csinálni.

Taktika-fegyelem

Nos, ez a kettő szorosan összefügg – és ez a kettő nagyon kellett a tegnapi győzelemhez. Nyilvánvaló volt, hogy a Celtic ellen nem lehet rohanni előre, hiszen a brit futball, ha másban nem is – persze másban is – de a fizikális erőben nagyon erős. A Fradi szuperül védekezett, nagyszerűen szűkítette a területet, és kimagasló módon hárította el az oldalról érkező beadásokat. Kiemelkedő mutató, hogy a védekező harmadban, azaz a kapu előterében egyetlen szabálytalanságot sem követtek el a zöld-(fekete) – fehérek, így a skótok szabadrúgásból nem is tudtak kapura lőni. És bár volt időszak – főleg a második félidő elején  -  amikor a magyar csapat simán kieshetett , egy kis szerencse most a mieink mellé állt.

A Fradi tehát rácáfolt a papírfirmára, és immár a harmadik körben van a Bl-selejtezőkben.  

Bizakodva várjuk a folytatást!

   Legalább magyar góllal kezdett a NERb-é I.! A koronavírusnak köszönhetően a Puskás Akadémia végre az lett, amiért létrejött