mifocink

Magyar futballról érdekek nélkül

Ezért Hentyt a bajnokság végéig el kell tiltani!

Ezekiel Hentyt kiállította a játékvezető a Ferencváros-Puskás Akadémia meccsen, és mivel második sárgás kiállítás volt, valószínűleg megússza egy meccses eltiltással. Az MLSZ fegyelmi bizottságának azonban most kellene videóznia, és most kellene példás büntetést hoznia. Hentyt ugyanis nem azért a szabálytalanság miatt állították ki, amit aljas módon elkövetett, amivel súlyos sérülést is okozhatott volna és amiért akár utólag is el kell tiltani a bajnokság végéig!

Ezekiel Hentyről már az első, még a Videotonban lejátszott meccsek után látható volt, hogy egy képzett, jó és erős futballista. Akkor mindenki azt gondolta, a légióssal a fehérvári csapat évekre megoldja a csatárposztot.
Nem így történt, Henty ma már a Puskás Akadémia – igaz csak kölcsönben – játékosa, ennek pedig egyetlen oka van.

A légiós Fehérváron nem a pálya, sokkal inkább az éjszaka császára lett.

Ma már tisztán látható, hogy a játékost, akinek a zuhanyhíradó szerint havi 5 és 7 millió forinttal tömik ki a zsebét, nem tudják kezelni.

Tegnap például aljas szabálytalanságával súlyos sérülést okozhatott volna.



Az 51. percben láthatóan szándékosan taposta meg földön fekvő ellenfelét, Lovrencsics Gergőt, de sárga lapot sem kapott Pintér Csaba játékvezetőtől. Attól a Pintér Csaba játékvezetőtől, aki még szabálytalanságot sem látott, pedig nagyjából 10 méterre helyezkedett az esettől.


Nagyon remélem, hogy az sokszor oly szigorú fegyelmi bizottság veszi a fáradtságot, megnézi a mérkőzésről készült felvételeket, és eltiltja az óriásit hibázó játékvezetőt (aki egyébként a Fradi egyenlítő góljánál sem vett észre egy óriási szabálytalanságot) és eltiltja a játékost is.

Jó hosszú időre, legalább a bajnokság végéig azért, hogy megtanulja: ilyen aljas dolgot nem lehet csinálni a futballpályán.



Leekens: Azon leszünk, hogy elmondhassuk, készen állunk a feladatokra! Mindennek az alja: a magyar futball történelmének egyik legsikertelenebb kapitánya állami kitüntetést kapott