mifocink

Magyar futballról érdekek nélkül

Úgy néz ki, ezt elintéztük: cikkünk után egy héttel korosztályos bajnokit játszotta a Pancho Arénában

Hihetetlen dolog történt: egy hétre rá, hogy a mifocink.com elsőként megírta, majd az ország egyik vezető internetes portálja átvette, hogy az utánpótlásnak épített Pancho Arénában fél éve nem rendeztek utánpótlás meccset, a Puskás Akadémia korosztályos csapata a stadionban játszhatott bajnoki meccset.


 

Talán az sem lenne nagyképűség, ha most azt írnánk, hogy elintéztük a felcsúti gyerekeknek, hogy a Pancho Arénában játszhassanak.

Pedig tény, két hete megkérdeztük a Puskás Akadémiát, mikor rendeztek utoljára korosztályos mérkőzést a stadionban. Kiderült, az U19-es EB döntője óta egyetlen ilyen meccsre sem került sor a Panchóban. A klub kommunikációs igazgatója pedig egy nagyszerű húzással úgy válaszolt a kérdéseinkre, hogy lényegében nem válaszolt rájuk. Anyagunkat az ország egyik vezető internetes oldala is átvette, így sokkal nagyobb nyilvánosságot kapott az ügy.

Talán ennek is köszönhető, hogy nagy hirtelenjében a Puskás Akadémia egyik korosztályos csapata bejutott abba a Pancho Arénába, ahol – hogy a kommunikációs igazgató szavait idézzük - pályára lépni, érdem, amiért akadémistáinknak meg kell küzdeni.

Merthogy amíg eddig egyetlen korosztályos bajnoki mérkőzést sem játszottak a stadionban, addig a múlt hétvégén a Puskás Akadémia U17-es csapata itt fogadta a „nagytestvér”  Videotont. Sőt, a felcsútiak le is győzték a székesfehérváriakat 1-0-ra.

Büszkén is nyilatkozott csapatáról Szijjártó István edző:


Nem akarunk álszerénynek látszani, igen, azt gondoljuk, abban, hogy a gyerekek végre bejutottak a stadionba, talán a mi kezünk – pontosabban írásunk – is benne van. Talán volt "valaki", akinek nem tetszett, hogy ilyen negatív cikkek jelennek meg a stadionról, és üzent egy megfelelő embernek.

Bárhogy is történt, lényegtelen.
A fontos az, hogy végre- ha csak egy meccs erejéig is – azok használhatták a Pancho Arénát, akiknek épült. És ha minden hétvégén csak egy korosztályos csapat játszhatja ott a bajnoki meccseket, talán már mindenki elégedett lesz.



Puskás Ferenc arcképét felhasználva tiporja sárba a Puskás Akadémia kommunikációs igazgatója a sajtószabadságot Szalai-bukta