mifocink

Magyar futballról érdekek nélkül

Pinyő nem felejt: válogatott kapus érkezett Mezőkövesdre

Pintér Attila első mezőkövesdi mérkőzése után írtam, hogy bár az edző szerint őt egyetlen NB I-es csapat sem tudja meglepni, kapusának mégis sikerült. Szegény Szappanos olyan gólt kapott – amivel egyébként nyert az MTK – amiért a serdülő 3-ban is kiabál az edző. Ám aki ismeri Pintért, tudja, nehezen bocsájt meg ilyen hibákat. Nos, érkezett is egy új, válogatott kapus.


Pintér első mezőkövesdi meccse az MTK ellen volt, Pinyő pedig úgy indított, ahogy vártam.
- Nincs olyan csapat, amelyik meg tudna lepni az NB I-ben, hiszen mindegyiket ismerem – mondta a szakember a meccs előtt, ám arra nem számított, hogy nem az ellenfél, hanem a saját kapusa lepi majd meg. Szegény Szappanos olyan gólt kapott az oldalvonalról, a rövidre, laposan, amiért még az utcák-tere bajnokságban is jár egy kis szidás, így ismerve Pintér habitusát, nem ment el szó nélkül az eset mellett. Persze, ahogy az edzők, úgy a kapusok élete is kiszámíthatatlan, így azt gondolom, Szappanos vastagon NB I-es szintű kapus.

Az, hogy az új játékos Szappanos helyére, vagy Szappanos mellé érkezik, még nem tudni, de tény: Pintér leigazolta azt a Branimir Alekszicset, aki 14 alkalommal lépett pályára a szerb U21-es válogatottban, 2012-ben pedig a felnőtt nemzeti csapatban is bemutatkozott egy Svédország elleni felkészülési mérkőzésen. 

Alekszics a szerb Szpartak Szuboticánál kezdte profi karrierjét, majd szerepelt Görögországban is. Magyarországra 2017-ben igazolt, a Szeged-Csanád GA szerződtette, amelyben három idény alatt 43 tétmérkőzésen lépett pályára.

2020 nyara óta szabadon igazolható volt, pénteken aztán a Mezőkövesd Zsóry játékosa lett.
Az biztos, hogy hétvégén még Szappanos állt a kapuban, a Mezőkövesd 4-3-ra nyerni tudott a Paks ellen.
Minden más….csak találgatás.

 



Mekkora siker a Fradi Bajnokok Ligája szereplése? Több mint tíz éve tudja mindenki, hogy megölték Katzenbach Imrét – most megtalálták a holttestet