mifocink

Magyar futballról érdekek nélkül

Nagyot fordult a világ egy hét alatt Zalaegerszegen!

Végh Gábor,  a Zalaegerszeg tulajdonosa alig egy héttel ezelőtt azt mondta, nem az edzőváltás a megoldás a csapat gyenge szereplésére. Ugye senki nem lepődik meg, ha néhány nap elteltével már nem Dobos Barnának hívják a ZTE vezetőedzőnek!?


Egész éjjel nem aludtam, annyira feszült voltam, de ma délelőtt már elemeztünk. Dobos Barna vezetőedzővel és Sallói István sportigazgatóval hármasban beszéltük át a dolgokat. Úgy látom, hogy nincs értelme kapkodni, nem biztos, hogy az edzőváltás oldaná meg a gondjainkat ebben a sűrű menetelésben.

Mindezt Végh Gábor nyilatkozta február 3-án, a Paks elleni vereség után a Nemzeti Sportban.

Csak mondom: ez múlt héten hétfőn volt!
Február 10-én már Márton Gábornak hívták a ZTE új vezetőedzőjét.

Hozzá kell tenni, ha az eredményeket nézzük, akkor senkit nem lephet meg a váltás, hiszen a ZTE kieső helyen áll a bajnokságban, ráadásul már öt pont a hátránya a bennmaradó helyen álló Pakssal szemben.

Azt is hozzá kell tenni, hogy  Dobos Barna saját maga adta be a felmondását, azaz önként távozott a Zalaegerszeg kispadjáról. Ha viszont nem az edzőváltás a megoldásra, akkor a vezetőknek lett volna lehetőségük nem elfogadni a elmondást.

Dobos Barna sztorija érdekes, hiszen korábban együtt dolgozott a ZTE sportigazgatójával, Sallói Istvánnal Dunaújvárosban (akkor a klub ott lényegében csődbe ment), és nagyon úgy tűnt, csak a lehetőséget várta, hogy egykori társát Zalaegerszegre költöztesse.

Ez az idő 2018 szeptemberében jött el, amikor bár a csapat a harmadik helyen állt az NB II-ben – ráadásul korábban Nagy tamás, a csapat akkori edzője a csodával határos módon mentette meg a gárdát az NB III-tól – Sallói szerint nem volt elég látványos a játék.

A váltás után a Nagy Tamás által lerakott alapok után a ZTE feljutott az NB I-be, ám eddig úgy néz ki, könnyűnek találtatik.
Immár se látványos játék, se eredmény.

Dobos Barna helyére Márton Gábor érkezett, aki a tulajdonos és a sportigazgató szerint is rendelkezik azokkal az erényekkel és azzal a magabiztossággal, amely hat majd a játékosokra.

Nos, ezzel nem kívánunk vitatkozni, csupán tényként jegyezzük meg:  Márton utoljára hat évvel ezelőtt dolgozott az NB I-ben, igaz, akkor csapatát kizárták a bajnokságból.  Azóta Pécsen is Siófok vállalt munkát!



Nincs rossz játékos, csak rossz menedzser! Könyörgöm, honosítsunk…..hozzáértő sportvezetőket!