mifocink

Magyar futballról érdekek nélkül

Aszerint az MLSZ szerint alkalmatlan az újpesti gyepszőnyeg egy meccsre, amelyik szerint alkalmas az újpesti gyepszőnyeg egy meccsre!

2020 Magyarország. NB I!
A kirobbanóan fejlődő és állami milliárdokkal teletömött magyar labdarúgásban elképzelhető, hogy elmaradt a derbi, azaz az Újpest-Ferencváros mérkőzés, mert az MLSZ szerint Megyeri úti stadion nem alkalmas a mérkőzés megrendezésére. Igaz, ugyanez az MLSZ hat nappal ezelőtt még azt mondta, minden rendben vagy a stadionnal és a gyepszőnyeggel.

 

 

Követni is nehéz, mi történik Újpesten.

A szurkolók nem mennek a meccsekre, mert nem tetszik neki a belga tulajdonos. Az a belga tulajdonos, aki bár biztos nem egy szent ember, és természetesen építgeti a bizniszét – leginkább az utánpótlás centrumhoz tartozó területek megszerzésével és a címer megváltoztatásával – azért mégiscsak a saját pénzét önti a klubba.

Merthogy az NB I-ben jelenleg egyetlen klub van, amelyik még nem került Fidesz-közeli üzletember tulajdonába, és ez az Újpest. Tán nem véletlen, hogy épp az Újpest nem kapott milliárdokat új stadion építésére vagy épp a régi felújítására.

A lila-fehérek így nagyjából saját büdzséből oldották meg a kötelező pályafűtés kiépítését, ami miatt egyébként a csapat kénytelen volt az Illovszky Rudolf Stadionba költözni az őszi idényre. Bár már a nyár végére be kellett volna befejezni a pályafelújítást, a munkálatok megcsúsztak, a klub hivatalos közleményei szerint a gyep alatti földben rengeteg építési törmeléket találtak a szakemberek, ami miatt sokkal mélyebben kellett kiásni az aljzatot.

No de vissza jelenbe: az Újpest hétvégén visszatért a Szusza Ferenc Stadionba, ahol 1-0-s vereséget szenvedett a Viditől. Ezután az MLSZ azt állapította meg, hogy a pálya talaja nem alkalmas a meccsek megrendezésére. A szövetség még egy független szakértőt is kirendelt, aki megállapította, hogy egy szabad szemmel nem látható hiányosság miatt -  a gyepesítést lezáró utolsó műveletet, a műszálak kötözését a kivitelező cég még nem végezte el - a pálya ilyen állapotban sérülésveszélyessége miatt nem alkalmas a játékra.

Nos, azt gondolom a magyar futball történelmében sikert sikerre halmozó csapatok játékosai összecsapták volna a tenyerüket akkor, ha olyan pályán játszhattak volna, mint a Szusza Ferenc Stadion, de ez egy más kérdés.

A nagy csavar ott van a történetben, hogy szerdán a pálya alkalmatlanságát az az MLSZ állapította meg, amelyik öt nappal korábban így fogalmazott: „a stadion pályája minden tekintetben megfelel egy NB I-es mérkőzés lebonyolítására.”

 

Nem tudni, az MLSZ-ben ki a felelős az első vizsgálatért, és ő milyen büntetést kap, ám az biztos, hogy az Újpest nehéz helyzetbe került a szerdai döntés miatt, hiszen a klubvezetők jelen állás szerint hiába kerestek meg minden budapesti és vidéki szóba jöhető stadiont, sehol nem fogadják be őket.

A hivatalos indoklás szerint ugyanis a stadionok üzemeltetői mellett az illetékes rendőrkapitányságokkal is felvették a kapcsolatot, ám azok a sporttörvényben előírt nyolcnapos határidőre hivatkozva nem vállalták a biztosítást. Ilyen szintű, várhatóan több ezres szurkolótábor előtt megrendezésre kerülő mérkőzést ugyanis nyolc nappal a tervezett időpont előtt be kell jelenteni. Ezt az Újpest megtette a IV. kerületben, de mivel az MLSZ csak szerdán döntött arról, hogy nem engedélyezik a Megyeri úti meccsrendezést, már kicsúszott a klub az időből, hogy jelzett határidőn belül új helyszínt találjon.

Arról tehát senki nem beszél, hogy az MLSZ múlt héten mindent rendben talált a Szusza Ferenc Stadionban, szerdán viszont már ugyanaz a stadion alkalmatlan egy mérkőzés megrendezésére, viszont a rövid határidő miatt sehol máshol sem lehet megrendezni a derbit.

Na, ez is a magyar futball 2020-ban!

 Mi lesz veled Dzsudzsák? - már a Egyesült Arab Emirátusok egyik leggyengébb csapatából is kidobták! Milliárdok ide, milliárdok oda, biztosan nem lesz Újpest-Fradi