mifocink

Magyar futballról érdekek nélkül

Mi lesz veled Dzsudzsák? - már a Egyesült Arab Emirátusok egyik leggyengébb csapatából is kidobták!

Nos, eljött az, amire kevesen számítottak. Dzsudzsák Balázst még az arab pénzkereső ligából is kidobták. Persze, ezt így senki nem fogja/meri leírni, ám a tény ettől még tény.

 

Amikor az al-Ittihad kiírta facebook oldalára, hogy „Köszönjük Dzsudzsák”, már várható volt, hogy a 108-szoros válogatott játékos távozik az emirátusokbeli csapatból úgy, hogy még fél év hátra van a szerződéséből.
Azóta az is kiderült, hogy a döntés szakmai okokból született meg, azaz a hivatalos indoklás szerint Jorge de Silva vezetőedző szerint a távozó játékos nem illeszkedik a csapat játékstílusához és hosszú távú terveihez.

Figyelem, ezt nem egy európai él, de még csak nem is egy középcsapat vezetőedzője mondta.

Ezt az Egyesült Arab Emirátusok bajnokságának egyik leggyengébb klubjának – az al-Ittihad a 14 csapatos bajnokság 11. helyén áll – edzője jelentette ki.
Nos, nem tudom, hogy a csapat milyen stílusban játszik, miként azzal sem vagyok tisztában, hogy al-Ittihadnak milyen hosszú távú tervei vannak, ám nem sok jót jelent, hogy Dzsudszák ebbe nem fér bele.
Nem sok jót a játékosnak, és nem sok jót a válogatottnak.
Bár hozzáteszem, azt gondolom, ha lett volna egy-két karakán kapitányunk, akkor Balázs meg sem közelítette volna a száz válogatottságot.

Ez azonban már más kérdés.


Több alkalommal kifejtettem már, hogy az arab pénzkereső ligában nem lehet felkészülni éles, Európa-bajnoki meccsekre, ám félő Dszudzsáknak most még ez sem marad.
Menedzsere mindenesetre már most bejelentette, hogy vannak érdeklődők. persze, hozzátette, már nem a topligákból, de az igazság az, hogy Balázs iránt topligákból tán soha nem is érdeklődtek, csak a magyar pr újságírók cikkei után sokan elhitték ezt.

Talán Balázs  is elhitte.

Hogy merre vezet most a középpályás útja, senki nem tudja. Korábban már felvetődött egyszer a Ferencváros, de kizártnak tartom, hogy Dzsudzsák bírná azt a tempót, amit Rebrov diktál.

Ő ennél már kényelmesebb.
Sőt, talán a hollandiai időszakot kivéve mindig kényelmesebb volt.



A fiataloknak egy esélyük van: azonnal állítsák vissza az U21-es bajnokságot. Sőt! Jöhetne az U23 is! Aszerint az MLSZ szerint alkalmatlan az újpesti gyepszőnyeg egy meccsre, amelyik szerint alkalmas az újpesti gyepszőnyeg egy meccsre!