mifocink

Magyar futballról érdekek nélkül

Vajon a vezetők rájöttek arra, hogy felesleges milliókat fizetni a játékosoknak!

Indul a bajnokság, lassan egymást érik a felkészülési meccsek. Ám nem az a legnagyobb tét, hogy az NB I újra teljes gázzal „dübörög”- e majd, hanem az, hogy a vezetők rájönnek-e arra, felesleges milliókat fizetni a játékosoknak!Kell a futball, ez nem kétséges.
Kell a magyar futball, ez nem kétséges.
A szurkolók alig várják, hogy lássák a kedvenceiket.
Még ha csak a tévén keresztül is – merthogy ugye egyelőre zárt kapus meccsek lesznek.

Az viszont nem kétséges, hogy a világ minden pontján csökken a futballisták értéke.
Na, kérem szépen, remélem, kis hazánkban eljön az idő, amikor a klubvezetők rájönnek: nem kell, nem szabad annyi pénzt adni az NB I-es játékosoknak adni, amennyit eddig adtak, mert….

…egészen egyszerűen nem érnek annyit!

Hozzá kell tenni: nem az a hibás, aki elteszi a pénzt, hanem az, aki adja, így a klubvezetésnek kell elsőként változni ahhoz!

Ehhez pedig a „nagy vezetésnek kell” változni.

Mert ezt csak akkor lehet elérni, ha a „nagy családba” tartozó csapatok vezetői nem licitálnak egymásra egy-egy futballistáért csak azért, hogy megmutassák, melyik csapatnak erősebb a „kisgazdája”.

Persze, ezt hatalmi szóval is el lehetne érni úgy, hogy az MLSZ fizetési sapkát vezetne meg, de egyrészről ezt azonnal leszavazták a klubvezetők, másrészről ehhez túl gyenge - pontosabban már bocsánat, túl „töketlen” – ahhoz, hogy ezt keresztülvigye a klubok beleegyezése nélkül.

Ennek a „karantén helyzetnek” a magyar futballra gyakorolt hatása –amellett, hogy a válogatott kapott egy nagy esélyt arra, hogy tényleg válogatott legyen – az lehet, hogy a klubvezetők vágnak egy jó nagyot a fizetéseken.

Reméljük, rájönnek, hogy ezt csak közösen érhetik el!Óriási siker a Hidegkúti SC. kezdeményezése – fél nap alatt 13 csapat jelentkezett az amatőr focitornára Három osztályban, 18 csapattal indul a Hidegkúti SC amatőr nagypályás bajnoksága