mifocink

Magyar futballról érdekek nélkül

Véber György: Ez megengedhetetlen egy Újpest-Fradin!

Sajnos focink nem lett jobb a karantén ideje alatt. Tegnap a Fradi feledhető meccsen verte az Újpestet. Sajnos nem csak a nézők, de a küzdelem is hiányzott a pályáról.

Ahogy Simon Zoltán barátom és kollégám, az nb1.hu főszerkesztője írta, a derbi nézők nélkül olyan, mint a húsleves hús nélkül.
Nos, valóban, igen hangulattalan meccset játszott egymással a két csapat.
Olyan meccset, amelyen 14 légiós lépett pályára a két kezdőben a 22-ből.
Olyan meccset, melyet a Fradi 1-0-re nyert Boli korai góljával.
Olyan meccset, melyen sok küzdelem nem nagyon volt, és ennek például Véber György, a lilák kedvence hangot is adott az nso.hu kamerája előtt.

Nyilván minden gólt hiba előz meg, de azért egy ilyen mérkőzésen a védelemnek így szanaszét esni rögtön az elején nem szabad. Kilencven perccel később bánhatjuk, mert el is ment rajta a mérkőzés. Ha nem is volt sziporkázó vagy jó a játék, az Újpest dominált. Mondjuk most ezt nagyon nehéz mondani ebben a hangulattalanságban, inkább edzőmeccs jellege volt, de az első félidőben Simon lövései, a kapufája, a gólvonalról kirúgott labda miatt minimum a döntetlenre rászolgált volna a csapat. Egy ilyen abszurd hiba miatt elment még az az egy pont is, úgyhogy most egyre nehezebb a helyzet. Az viszont furcsa, hogy a meccsen egy komoly ütközés sem volt. Ez egy Újpest–Fradin elképzelhetetlen!"

Nos, a jövőben Véber saját maga nevelheti bele az újpesti gyerekekbe a győzni akarást és a küzdeni tudást, hiszen kiderült, ő lesz az Újpest FC U19-es csapatának vezetőedzője, s pályaedzőként korábbi csapattársa, Szlezák Zoltán segíti majd a munkáját. A két tréner megbízatása 2020 június elsejétől lép életben.



Jött, látott, győzött – ám most kell igazán észnél lenni! 12 játékossal a kiesés ellen!