mifocink

Magyar futballról érdekek nélkül

Jött, látott, győzött – ám most kell igazán észnél lenni!

Óva intenék mindenkit attól,  hogy a magyar futball aktuális megmentőjének kiáltsuk ki Sigér Dáviot, de tény, mocorog valami ebben a fiúban. A sors iróniája, hogy a srác nem kellett Debrecenben – erre ma az ő két góljával nyert a Fradi a Loki ellen.

 

70 nap után tétmérkőzéssel folytatódott az NB I.  A Fradi a Lokit fogata. Írhatnám, hogy telt ház előtt, ám mindenki tudja a helyzetet. A két csapat zárt kapuk mögött játszott, ám a magyar és az ukrán tv-nézők láthatták, ahogy a bajnoki címre hajtó zöld-fehérek 1-0-s hátrányból Sigér duplájának köszönhetően fordítani tudott.

Sigér sztorija igazi magyar népmesei sztori.
A középpályás Debrecenben született és itt is kezdte pályafutását, ám a Loki első csapatában nem jutott szóhoz bajnoki mérkőzésen. Kölcsönben játszott, többek között Tégláson, Létavértesen, Mezőkövesden és Balmazújvárosban. Ez utóbbi hely volt az, hogy beindult a játékos karrierje. A Balmazújváros ugyanis megvásárolta játékjogát a DVSC-től, Sigér pedig hamar alapembere, később csapatkapitánya lett a csapatnak.  Fel is jutott a csapattal az NB I-be, igaz, a Balmaz átszállójegyet váltott a legjobbak közé.
Ám Sigér felkeltette a Fradi érdeklődését, és 2018-ban a szerződés megköttetett.
És a sztori itt nem állt meg. Sigér 2018. november 3-án lőtte első gólját az FTC-ben az MTK elleni 2-0-ra megnyert mérkőzésen. Ezt a találatot a 61. alkalommal megtartott Az év magyar sportolója gálán az Év gólja kategóriában a legjobbnak ítélték. A 2018–19-es bajnokságban 23 mérkőzésen 2 gólt szerzett, az aranyérmes csapat tagja lett. Sőt, van nár BL-gólja is, hiszen a Dinamo Zagreb elleni idegenbeli mérkőzésen a 60. percben a fejes góljával egyenlített az FTC, miként az Espanyol elleni Európa-liga meccsen is gólt szerzett.

 



Igazi sikersztori ez, amit immár válogatott szereplés is megkoronáz, hiszen 2019. augusztus 26-án Marco Rossi szövetségi kapitány meghívta a válogatott Montenegró és Szlovákia ellen készülő keretébe. Montenegró ellen a félidőben állt be csereként, és ő lett a magyar válogatott történetének 1000. játékosa.

Szóval tuti, hogy ebben a fiúban mocorog valami, ám most kell észnél lenni.
Mert valóban jó lenne, ha Sigér valóban a magyar futball egyik aktuális megmentője lenne!

 

 



Bogdán Ádám érkezése adhat új esélyt Gróf Dávidnak Véber György: Ez megengedhetetlen egy Újpest-Fradin!