mifocink

Magyar futballról érdekek nélkül

Lipcsei Péter tényleg Felcsútra „költözik”?

A Puskás Akadémia megmenekült a kieséstől és edzőt keres. Nem szokatlan ez Felcsúton, hiszen szinte minden évben ezt teszik a klub vezetői. Választani eddig nem sikerült túl jól. A mifocink.com információi szerint azonban most meglepő edző lehet a befutó.

Hogy milyen szakmai koncepció mellett dolgozik a Puskás, az hűen bizonyítja, hogy 2015 óta, azaz az elmúlt négy évben a mostani lesz a nyolcaik edzőváltás – azaz a kilenceik edző érkezik a csapathoz. És ez még akkor is így van, ha több alkalommal ugyanaz a szakember ült le a kispadra.

Az utolsó, szakmainak állandónak mondható időszak 2012 és 2015 között volt a csapatnál, amikor három évig Benczés Miklós irányított, sőt, ide sorolhatjuk Pintér Attila 2016 és 2018 közötti regnálást, amikor még a kupadöntőbe is bejutott a csapat. Az elmúlt négy évben volt már edző Robert Jarni (2015–2016), Szijjártó István (2016), Vincze István (2016), Pintér Attila (2016–2018), Benczés Miklós (2018), Komjáti András (2018, ideiglenes), Radoki János (2018–2019), míg a most véget ért bajnokságban megbízott edzőként ismét Komjáti András mentette meg a csapatot a kieséstől.

Mindeközben hiába tolják bele a milliókat a csapatba, lényegében az egyetlen, kupadöntőbeli szereplésen kívül semmilyen számottevő eredményt nem tud felmutatni a csapat.

Most viszont meglepő információink vannak, hiszen információink szerint biztosra vehető, hogy Lipcsei Péter lesz a Puskás trénere. Persze, a mai magyar futballban már egy óra múlva minden megváltozhat!

Abból a szempontból ez nem lenne meglepő, hogy Lipcsei az NB II-es Soroksárnál nagyszerű munkát végzett, hogy mást ne mondjunk, épp a Puskás Akadémia „testén” át vezette csapatát a legjobb négy közé a Magyar Kupában.
Ám nem szabad elfelejteni, hogy a Soroksár a Ferencváros „fiókcsapata”, Lipcsei pedig ezer szállal kötőik a Ferencvároshoz.
Sőt, leginkább csak oda.

Az is igaz azonban, hogy a Fradinál talán még nem bíznak annyira Lipcseiben. Volt, hogy megszüntették alóla a tartalék csapatot, Thomas Doll távozása után pedig fel sem merült, hogy ő üljön le a kispadra.

Az is sokat sejtet, hogy Lipcsei mostani főnöke, Dragóner Attila az következőket mondta:
 "Soroksárról az NB I a továbblépés, erre vagyunk specializálódva szakmailag is - aki megérett és akiért ajánlat érkezik, azt elengedjük. Vezetőedzőnk, Lipcsei Péter érett arra, hogy NB I-es gárdát irányítson, és ha tőlünk kerül ki egy edző az NB I-be, az mindenképp pozitív lesz."

És hogy mint mondott minderről Lipcsei?
"Nem szolgálhatok konkrétummal. Illetve, dehogynem: megállapodtam a Fradi vezetőivel, hogy folytatom Soroksáron a fiókcsapatnál a munkát. Hacsak nem kapok élvonalbeli ajánlatot, mert akkor elengednek. Ezúton is köszönöm." 


Nos, egy ideig persze ne is várjunk arra, hogy mindezt bármelyik fél megerősíti, de mint tudjuk, a magyar futballban az ilyen pletykák szinte mindig igaznak bizonyulnak!



Sannino, Szivics, Lipcsei meg a többiek Kisvárda, ahol nem becsülik azt, aki megmentette a klubot