mifocink

Magyar futballról érdekek nélkül

A futballhangulat visszatért Magyarországra!

Örök igazság: a futball a szurkolókért van! Ha üresen panganak a lelátók, nincs semmi értelme az új, csili-vili stadionok építésének. És bár az MLSZ igyekszik büntetni minden, igazi szurkolás velejárót, tegnap, a Fradi-Újpesten sokan átélhették azt, milyen, amikor jó hangulat uralkodik egy bajnoki mérkőzésen.

A hazai szurkolók kitettek magukért!

Csányi Sándor sok-sok évvel ezelőtt ismertetett tervei szerint idén már minden mérkőzésen legalább 8-10 ezer embernek kellene szurkolnia. Nos, ettől még nagyon messze vagyunk, így az új, hiper-modern stadionjaink egy-két kivételtől száz meg százmilliós adóságot halmoznak fel üzemeltetés szinten.

Az MLSZ-ben pedig amellett, hogy szép terveket szövögettek a szurkolói létszám növelésére, igyekeznek minden, szurkolással járó dolgot büntetni .

Persze, tudom, hogy van egy határ, amit be kell tartani, de az MLSZ vezetőinek is be kellene látni, hogy egy futballmecs nem színház!
Sőt, azzal is tisztában vagyok, hogy az UEFA-nak vannak ide vonatkozó előírásai, de érdekes módon szövetségünk csak akkor tartja ezt fontosnak, hogyha klubcsapatok rendeznek mérkőzést, ám abban az esetben, ha  MLSZ rendezvényen  történik rendbontás, akkor ezen előírásokat gyorsan elfelejtik.

Előkép, a harminc bajnoki címet jelentő három csillaggal

Ha mondjuk egy Fradi-Újpest bajnokin van füstbombázás, akkor a rendezők klub a felelős, ha mindez a Magyar Kupa döntőjében – amit ugye az MLSZ rendez - történik, akkor senki.

Nos, gondolom, a fegyelmi bizottság tagjai már bőszen számolják a tegnapi mérkőzés „számláját”, ettől függetlenül azt kívánom minden csapatnak és minden NB I-es játékosnak, hogy olyan hangulatban lépjenek pályára minden héten, mint tegnap a Fradi és az Újpest tette ezt.

Mert tegnap a futballhangulat visszatért Magyarországra!

Az újpestiek is remek hangulatot teremtettek 



Szerhij Rebrov: A játékosoknak arra kell koncentrálniuk, amit a pályán kell tenniük! Szalai Ádám igazi példakép lett