mifocink

Magyar futballról érdekek nélkül

Remélem, a klubok most végre rájönnek: felesleges milliókat fizetni a játékosoknak!

Nagyon úgy néz ki, a koronavírus beárazza a labdarúgókat. A magyarokat is. Remélem, ez a jövőben is megmarad! Remélem, a klubok rájönnek, nem szabad több milliós fizetést adni a játékosoknak.

 

A külföldi klubok mellett egyre több magyar egyesület jelenti be, hogy csökkenti a játékosok fizetését. Igaz, a két nagy klubtól még nem érkezett ilyen hír, ma már több NB I-es és NB II-es csapat is bejelentette a fizetéscsökkentést.

Eddig minden játékos elfogadta ezt, sőt, állítólag van, aki saját maga ajánlotta fel.

Remélem, a klubvezetők okulnak a hibákból, rájönnek, teljesen felesleges a magyar NB I-ben több milliós fizetéseket osztogatni.

Szinte hihetetlen, de az egész közép-európai régióban Magyarországon kapnak a legmagasabb fizetést a játékosok – mindezért cserébe szinte semmilyen számonkérés nem történik. Nem véletlen, hogy sorra térnek vissza a külföldön játszó légiósaink: a téli átigazolási időszakban Vécsei Bálint (a svájci Luganóból a Ferencvároshoz), Hidi Patrik (a kazah Irtis Pavlodarból a Honvédba), Ugrai Roland (a görög Atromitoszból a Honvédba) és Nikolics Nemanja (az amerikai Chicago Fire után Mol Fehérvár) is úgy döntött, hogy itthon folytatja.

No persze, mert sehol nem keresnének annyit, mint itthon.
Ráadásul sehol nem kellene olyan keveset teljesíteniük, mint itthon.

Most viszont vakargathatják a fejüket a vezetők, miért is fizessenek ennyi pénzt a futballistáknak.

Hozzáteszem, Közép Európában egyetlen ország van, ahonnan nem igazoltak európai klubok játékost pénzért.

Természetesen ez Magyarország!

Eközben a szerb Partizan például télen eladta 10 millió euróért a 18 éves védőt, Strahinja Pavlovicsot a francia élvonalban szereplő Monacónak, a Crvena zvezda az Al-Ahliba szerződött német középpályás, Marko Marin távozásával keresett 2.25 millió eurót, míg a FK Csukaricski 3 millió euróért adta el a csatár Szlobodan Tedicset Manchester Citynek.

Horvátországban a Dinamo Zagreb egyedül Dani Olmo Lipcsébe szerződésével 20 millió eurót keresett, míg a másik nagyobb bevétlet az NK Osijek produkálta azzal, hogy 5 millióért adta el a 20 éves belső védőt, Bosko Sutalót az Atalantának.

A szlovák játékosok is kaszáltak télen: a 6 millió euróért a Slovantól a Sportingba igazolt szlovén Andraz Sporar, az egymillióért a Philadelpiha Unionhoz távozott Matek Oravec és a 4 millióért a holland Feyenoordba szegődött Róbert Bozeník révén 11 millió eurós haszonra tett szert.

Az NB I évek óta nem tud Sporting és Feyenoord szintű csapatoknak játékosokat eladni, nem hogy egy télen kettőt...

Nálunk viszont nem keresnek a csapatok a játékosokon, hanem milliókat fizetnek nekik, a nagy semmiért.

A nagy kérdés az: vajon eddig miért fizettek?
Miért, hogy és miből kaptak több milliós fizetéséket a játékosok.

Nagyon remélem, a járvány egyik hatása az lesz a magyar labdarúgásra, hogy a jövőben a futballisták kicsit „visszavesznek az arcukból”, a vezetők meg rájönnek: eddig rossz politikát folytattak és felesleges milliós fizetéseket adni!



Az olyan vagány gyerekek hiányoznak a magyar futballból, mint például Váczi Zoli! Amatőrök élvonalban: Hidegkúton nem tartanak attól, hogy elveszítik a gyerekeket!