mifocink

Magyar futballról érdekek nélkül

Most van itt az idő, hogy a tulajdonosok tanuljanak a hibájukból!

Bár sokszor kijelentettem már, hogy botrányos és felháborító, hogy az NB I-ben szereplő játékosok havi milliókat vesznek fel a nagy semmire, most azt gondolom – és nem a játékosok védelmében – hogy egyetlen forint fizetéscsökkentésbe sem szabad belemenniük.

 

Gyorsan szögezzük le: senki ne gondolja, hogy a játékosoktól elvont fizetés majd a vírus elleni védekezésre menne. Ha így történne, én lennék az első, aki azt mondaná, a játékosok adják oda a fizetésük egy részét.

De nem így lesz.

A visszavont, lecsökkentett fizetések a tulajdonosok zsebében marad majd. Márpedig akkor sosem tanulják meg, hogy nem szabad ilyen fizetéseket adni a focistáknak – főleg nem az NB I-ben, melynek semmilyen reklámértéke nincs!

Most van itt az idő, hogy a tulajdonosok tanuljanak a hibájukból.
Most van itt az idő, hogy a tulajdonosok megfizessen a pökhendiségükért, azért, hogy egymásra licitálnak egy-egy játékosért. Még akkor is, ha tudom, itthon nincsenek igazi tulajdonosok, csak kinevezett „pártkatonák”
Igenis fizessék meg az árát annak, amit az elmúlt években elrontottak!

Azt olvasom például, hogy a Siófok csődbe megy, ha a játékosok nem mennek bele a csökkentésbe. Nem nagyon értem, hogy a bajnokság elején miként kötöttek szerződéseket a vezetők - ha erre nem volt meg a fedezet.

Ha a Siófok, vagy bármely más klub csődbe megy, az nem a játékosok bűne - hanem a felelőtlenül gazdálkodó tulajdonosoké, akik megérdemlik a sorsukat!

És most van itt az idő, hogy mindezek után „megbüntessék” a játékosokat.
Most van itt az idő, hogy az új szerződéseket már „normális” árakon kössék meg a vezetők, rádöbbentve ezzel a játékosokat arra, hogy nem érnek annyit, amennyit most kapnak.

Csak így bűnhődhet klubvezető és játékos is azért a mérhetetlen pénzszórásért, ami az elmúlt években kialakult Magyarországon!



Amatőrök élvonalban: Hidegkúton nem tartanak attól, hogy elveszítik a gyerekeket! Csank János: Játszani kellene, a futballisták nagyobb biztonságban lennének a pályán, mint otthon