mifocink

Magyar futballról érdekek nélkül

Csank János: Játszani kellene, a futballisták nagyobb biztonságban lennének a pályán, mint otthon

A világon öt ország bajnokságán kívül mindenhol „száműzetésbe” vonultak a csapatok. Persze, van, ahol már elkezdődtek a kiscsoportos edzések, azt még nem tudni, mikor indulhat újra például az NB I. Csank János egykori szövetségi kapitány viszont egyeneses azt mondta, hiba volt szüneteltetni a bajnokságot, hiszen a játékosok a pályán nagyobb biztonságban lennének, mint most otthon.

 

– Kicsit furcsa lehet, amit mondok, de én nem biztos, hogy leálltam volna, zárt kapuk mögött lehetett volna játszani – nyilatkozta Csank a Kossuth Rádió Sportvilág című műsorában.

"Egy futballista nagyobb veszélyben van most, ha Pesten elmegy vásárolni a családjával, mintha karanténban lenne, edzene és játszana, természetesen állandó orvosi felügyelet és tesztek mellett, de ezt csak az első osztályban tudnám elképzelni."


Csank János szerint mindenképp meg kell próbálni lejátszani a szezont, ha június elején el tudnák kezdeni, akkor június végéig szerda-szombat ritmusban le lehetne játszani a meccseket.
- Ha nagyon elhúzódik ez a helyzet, akkor szerintem csak az lehet a megoldás, hogy megemelt létszámmal kezdenék újra a szezont. Kieső nem lenne, bár a Kaposvárt osztályozóval játszatnám, mert köze nincs az NB I-hez, már akkor tudtuk, hogy kiesik, amikor feljutott. Az NB II-ből az első kettőt feljuttatnám, a harmadikat meg esetleg osztályozón játszatnám a Kaposvárral.



Most van itt az idő, hogy a tulajdonosok tanuljanak a hibájukból! A tulajdonosok a pénzüket, a bizniszüket féltik – a futball helyett