mifocink

Magyar futballról érdekek nélkül

Miért kellett valójában mennie Mészölynek?

Megtörtént az első edzőcsere az NB I-ben. No persze arra kevesen számítottak, hogy épp Mészöly Gézát állítják fel – valljuk be őszintén, máshol már sokkal régebb óta elfogadott volna egy váltás - , hiszen a Haladás a Mészöly-éra alatt élte az utóbbi időszak legnyugodtabb éveit. Persze, a futball kegyetlen sport is lehet, vannak helyek, ahol, ha nem jönnek az eredmények, akkor az edzőnek mennie kell. Igaz, arról fogalmunk sincs, vajon a Halinak hol kellene állnia a bajnokságban jelenleg, azaz igazából nem tudjuk, miért is kellett mennie Mészölynek.

No jó, ez így nem teljesen igaz, hiszen szinte mindenki tisztában van azzal, hogy a Puskás (nem) Akadémia elleni 5-1-es zakó után erősödtek fel az edzőcserét kiabáló hangok. És igen, való igaz, hogy az egyetlen akadémistát felvonultató Puskás (nem) Akadémia összevásárolt csapata szinte szétzilálta a Haladást, az is igaz azonban, hogy arra egyetlen edző sincs felkészülve, hogy például az Angliát is megjárt, válogatottsági rekorder Király Gábor olyan hibát vét 1-1-nél amit a serdülőben 3-ban sem szokás.

Persze, hiába volt a Haladás második legjobb helyezése a két évvel ezelőtti ötödik hely, hiába volt bravúros szereplés a tavalyi hatodik hely, ha….

Na.. itt jönne az, hogy hiába az elmúlt évek csuda jó szereplése, ha a Haladás az előre betervezett dobogós helyek helyett tizedik.

Csakhogy ilyen nincs.

Mert azt nem bátorság kijelenteni, hogy a Halinál nem a dobogót célozták meg, az pedig igaz, hogy a csapat jelenleg 10. helyen áll, az is igaz, eddig csupán kétszer nyert és ötször kikapott,  de még mindig csak négy ponttal van lemaradva a negyedik helyen álló Vasastól, azaz nem lehet azt mondani, hogy a helyzet már-már kilátástalan.

Igazi indokok nélkül az ember pedig már-már hajlamos elhinni azokat a pletykákat, hogy a csapatnál egyes játékosok kezébe került az igazi irányítás, és ha ez valóban igaz, akkor Mészöly ázsióján biztos nem emelt a Halmosival való konfliktusa.

Azt nem tudni, hogy ez a konfliktus valós-e, ám az biztos, hogy a játékos két héttel ezelőtt telekürtölte a magyar sajtót azzal, hogy nincs megelégedve a helyzetével, mire a szurkolók egyből a futballista mellé álltak, a csapat azóta nem nyert meccset, az ilyen pletykákra mindig vevő honi sajtót pedig elárasztották a hírekkel, miszerint Mészöly körül megfagyott a levegő!

Nagyon úgy néz ki, az igazságot nagyon kevesen tudják, de legyen bármi is az indok – persze, kijött az ilyenkor szokásos kamu nyilatkozat, miszerint mindenki szereti a másikat, de közös megegyezéssel távozik az edző – azt csak a jövő dönti el, hogy megérte-e leváltani az elmúlt években a csapaton belülre nyugalmat hozó szakvezetőt, vagy sem.



Így építjük a magyar focit: 15 éves gyerekek 150 ezerért focizgatnak az NB I-es utánpótlás-csapatokban! A magyar szurkoló már csak olyan, hogy...