mifocink

Magyar futballról érdekek nélkül

Így építjük a magyar focit: 15 éves gyerekek 150 ezerért focizgatnak az NB I-es utánpótlás-csapatokban!

Nyilván a magyar viszonyok között kiveri a biztosítékot az, amikor meghalljuk, az NB I-ben átlagos havi 1,5-2 millió körül keres a legrosszabb játékos is, de vannak, aki év 90-100 milliót is hazavisznek. Ennél is felháborítóbb, hogy a mifocink.com információi szerint egyes NB I-es kluboknál már a 15-16 éves gyerekek is pénzért futballoznak.

Időről-időre előjön a kérdés, hogy vajon sok-e az a pénz, amit a magyar futballisták keresnek.

Nos, ha a mutatott teljesítményt, az NB I-es tingli-tanglit nézzük, akkor mindenképpen az.

Sőt, épp azért, mert ezzel a tingli-tanglival, ezzel a nagy semmivel még a legrosszabb játékos is megkeres havi 2 milliót, a legjobb pedig – már ha van egyáltalán „legjobb magyar futballista” – akár 7-10 milliót hazavisz, egyáltalán nincsen motiváció a magyar futballistákban.

Mert valljuk meg őszintén: mi a francért menne ki külföldre, hajtani, robotolni, küzdeni valaki, ha itthon is megkereshet több milliót havonta.
Itthon ezzel a …..nagy semmivel.

Több játékost ki lehetne emelni, de maradjunk most a Vidinél, ahol a zuhanyhíradó szerint Kovács István például évi 66 milliót visz haza. Na, ő, aki akkor is megsérül, ha valaki gyorsabban elfut mellette, mi a fenének menjen olyan helyre, ahol „minden héten háború” van.

Ám a mifocink.com birtokába jutott információk még ennél is felháborítóbbak.

Információnk szerint ugyanis már az NB I-es utánpótlás csapatoknál is fizetésért futballoznak – a gyerekek. És nem zsebpénzért! És nem a 18-19 éves, jó esetben a felnőtt csapat öltözőajtaján kopogtató tehetségek!

Tudomásunkra jutott, hogy van több olyan NB I-es csapat, ahol már az U16-os korosztályban, azaz a 2001-ben születetteknél, a 20 fős keret 13-14 tagja kap havi 150-180 ezer forintos fizetést.

Úgy, hogy ma Magyarországon a minimálbér bruttó 127.500 forint, a garantált bérminimum pedig 161.000 forint.

Adódik számtalan kérdés.
Miért?
Hogyan?
Miből?
És miért engedi ezt az MLSZ?

Merthogy itt nem arról van szó, mint az amatőr futballban, amikor mondjuk egy edző a saját pénzét adja a játékosoknak. Itt úgy néz ki, minden tisztán és jogszerűen zajlik, ezek a játékosok a klubon belül szerződéssel rendelkeznek, azaz nyílván az MLSZ is tud a dologról.

Legalábbis gondolom én! (Épp ezért a témával kapcsolatban elküldtük az MLSZ-nek is a témával kapcsolatos kérdéseinket, amit választ kapunk, közre adjuk.)

Ezek után csodálkozunk, ha flegma, „ki ha én nem”, nyálas, zselés fejű gyerekek – tisztelet a kivételnek – rohangálnak a futballpályákon?

Ezek után abban bízunk, hogy a most felnövő generáció jutassa majd vissza a magyar futballt a csúcsra – vagy legalább az európai középmezőny elejére?

Tényleg ezektől az elkényeztetettgyerekektől várjuk a csodát, az előrelépést?

Na, ne vicceljünk!

 



Megsemmisítve Miért kellett valójában mennie Mészölynek?