mifocink

Magyar futballról érdekek nélkül

Miért nevettetik ki magukat szándékosan a tv-s „szakértők”?

Bevallom, nem értem, hogy egykori NB I-es játékosok, volt szövetségi kapitányok miért nevettetik ki magukat szándékosan, mint tv-s szakértők. Az nem lehet, hogy teljesen más meccset néznek, mint mi, pedig az embernek, őket hallgatva ez a véleménye. Buzsáky Ákos és Bozsik Péter például egy teljesen más finn-magyar meccsről beszélt, mint amit játszottunk, azóta pedig (ismét) rajtuk röhög a fél ország.

Nem tudni, sírjunk vagy nevessünk Buzsáky Ákos tegnapi "szakértésén"

Korábban, Huszti Szabolcs kiállításánál már írtam, hogy számomra felfoghatatlan, hogy a szakértők miként mondanak teljesen mást, mint amit látni a tv-ben, vagy a helyszínen.

De a tegnapi, finn-magyar még ezen is túltett.

Csapatunk a finnektől kapott ki 1-0-ra, ám előbb Buzsáky Ákos, majd Bozsik Péter is elmagyarázta, miért is siker ez az 1-0-s vereség.

Bozsik szerint például a kapott gólon kívül (amit két egyéni hibából kaptunk a 8. percben)  mindent kihoztunk a meccsből, amit lehet, míg Buzsáky Ákos ennél is megdöbbentőbb dolgot mondott. Szerinte a finnek úgy mentek le a pályáról, mint egy vert sereg, mert mi magyarok többet birtokoltuk a labdát és lényegében szétfutottuk őket.

Nos, aki látta a meccset, az tudja: egyrészről a finnek gyorsabban, többet és dinamikusabban futottak, mint bármelyik magyar játékos, és ez még akkor is igaz, ha labdabirtoklásban most tényleg jobbak voltunk.

És ami a vert sereget illeti: a finn gól után Gulácsinak még volt két komoly védése, emellett a finnek lőttek két óriási kapufát, és nem kaptak meg egy jogosnak tűnő büntetőt, míg mi az egész meccsen kétszer, azaz kétszer találtuk el a kaput. Lényegében kivégezhettek volna bennünket, a meccs akár 5-1 is lehetett volna – és még akkor sem rúgták be a finnek az összes helyzetüket.

Ezek után vert seregnek nevezni őket, akiket mi, magyarok szétfutottunk….nos, nevetséges. És akkor még finoman fogalmaztam.

Bozsik Péter szerint a finnek elleni meccsből mindent kihoztunk

Értem én, hogy nem szabad a földbe döngölni a magyar futballt a tv-ben, sőt, azt is hallottam, hogy kis túlzással előre meg van mondva, hogy egy-egy szakértő mit mondhat – pontosabban az van meg megmondva, hogy mit nem – de ez semmi más, mint az emberek szándékos átverése.

És ami még rosszabb: sorra olvasom a játékosok megszólalásait, mely szerint ezt a meccset, ennyi helyzetből nekünk kellett volna nyerni.

Tényleg lehet, hogy én láttam másik meccset?

A magyar futballt az mozdítja elő, ha végre sértődés nélkül mindenki kimondaná az igazat, és reálisan fogalmaznánk meg a célokat. És ezeket közvetítenénk a szurkolók felé!

Nem tudom, mennyit kapnak a szakértők egy-egy meccsért, de azt hiszem, nem szabadna ezt a fizetést félteni, és olyan dolgokat „szakérteni” egy meccsről, ami egész egyszerűen nem igaz.

Nem tudom, Bozsik Péter vagy Buzsáky Ákos elhiszi-e azt, amit mond, vagy csak azért mondja, mert ez van kiadva, de mindkettő óriási hiába. Mert ha a szakértők valóban elhiszik, amit mondanak, akkor semmi közük a labdarúgáshoz, ha pedig csak „muszájból” mondják, akkor teljesen hiteltelenek, akiknek semmi keresnivalójuk a futball körül.



Csak a kapitány új, minden más maradt a régiben! Most lehet, sőt, most kell dicsérni!