mifocink

Magyar futballról érdekek nélkül

Bravó fiúk! Megyünk az Eb-re

Úgy néz ki, pislákoló reménysugarak vannak. Persze, azt mindenki sejti, hogy az U17-es válogatott játékosaiból nem holnapra lesznek a magyar futballt megmentő sztárok, de az mindenképp dicséretes, hogy csapatunk az elitkör utolsó meccsétől függetlenül már kijutottak az Európa-bajnokságra.

Nem oly rég rendeztek egy elitkörös selejtezőt, amire nem lehetünk túl büszkék, hiszen az U19-es válogatottunk nemhogy pontot, de még gólt sem tudott szerezni a tornán.

Nem úgy az U17-es csapat, amely a norvégok 1-0-s legyőzése után pénteken délután azzal a tudattal lépett pályára, hogy amennyiben legyőzi a bosnyákokat (és a belgák pontot szereznek a norvégok ellen) már a második játéknap után biztosíthatja helyét a májusi, írországi Európa-bajnokságon.

Nos, a belgák 3-0-ra legyőzték a norvégokat, és ezt a magyar csapat ki is tudta használni: 1-0-ra nyerni tudott a bosnyák csapat ellen, így ott lesz a május 4-én kezdődő írországi Európa-bajnokságon. Hétfőn már csak a csoportelsőség lesz a tét.

– Büszke vagyok a játékosaimra, és gratulálok az egész csapatnak az Eb-részvétel kiharcolásához – értékelt a mérkőzés után Preisinger Sándor. – Nem játszottunk jól, ezt el kell ismerni, de óriási mentális erőről tettünk tanúságot, az utolsó pillanatig küzdött a csapat azért, hogy elérje a célját. Hatalmas dolog, hogy sikerült megvalósítani, amit terveztünk, és két kör után bebiztosítottuk a továbbjutást. Vár még ránk azonban egy nagyon nehéz mérkőzés, ezért nem engedhetünk ki, a csoportgyőzelemnek is nagy jelentősége van, mindent megteszünk azért, hogy sikeresek legyünk a jó erőkből álló belga csapat ellen.

Nos, talán ez az őszinteség viheti előrébb a magyar futballt.

Talán az, hogy tehetséges magyar edzőknek adunk lehetőséget.

Persze,  most sokan fanyaloghatnak, hogy ebben a korban még felvesszük a versenyt mindenkivel, és én is tudom, hogy az az U17-es válogatott, amelyik két ével ezelőtt is részt vett Európa-bajnokságon - csapat a hatodik helyet szerezte meg – most, 19 évesen már gólt sem szerzett a selejtezőben, de kár ezen gondolkozni.

Most örülni kell a sikernek és bízni abban, ezekből a srácokból tényleg lesz valaki!

 

 

 



A Wizz Air szurkolói különgépet indít a válogatott azerbajdzsáni selejtezőjére Civil a pályán - Balázs Pali: Mindig futballistának készültem!