mifocink

Magyar futballról érdekek nélkül

Dzsudzsák 100

Lehet jót és rosszat mondani Dzsudzsák Balázsra, de aki eléri a százszoros válogatottságot, amögött van valami. Biztos sokan emlékeznek arra, hogy én számos kritikát fogalmaztam meg a szélsővel kapcsolatban, de ez nem azt jelenti, hogy ne ismerném el teljesítményét. Sőt! Századik válogatottságát pedig egy remek teljesítménnyel ünnepelte meg.

 

Ki nem emlékezne még arra a debreceni szélsőre, aki a válogatottban megbolondította előbb a görög majd az olasz védőket?
Ki ne emlékezne arra az eindhoveni szélsőre, aki a holland bajnokság legjobbja volt.
Ki ne emlékezne arra a....


És igen, itt most fel kellene sorolni azokat a nagy klubokat, ahol Balázs megfordult, ahol igazi világsztárrá vált, ahol 80-100 ezer ember tapsolt neki minden hétvégén.


Szerintem Dzsudzsák klubkarrierje megtört akkor, amikor az Anzsihoz szerződött, és bevallom, még mindig úgy gondolom, akkor nem azt tartotta szem előtt, hogy igazi példakép legyen.
Ám ezen már kár rugózni, történt, ami történt. 

De azt is gondolom, hogy egy jó Dzsudzsák Balázs – játsszon bárhol is a világban - igenis hasznára lehet a magyar válogatottnak.
Egy olyan Dzsudzsák Balázs, akit a horvátok ellen láttunk!
Egy olyan Dzsudzsák Balázs, aki méltó játékkal ünnepelte 100. válogatottságát.
Egy olyan Dzsudzsák Balázs, aki az elmúlt évek klubváltásai mellett azért sok remek és boldog pillanatot szerzett a magyar szurkolóknak.

Ám van egy hírem Dzsudzsáknak!

Most már nem ússza meg azt, hogy példaképként viselkedjen.
A magyar labdarúgásban ugyanis ő a harmadik játékos, aki eléri a századik válogatottságot, sőt, nemsokára ő lehet az abszolút csúcstartó.

Én kívánom neki, hogy így legyen...de csak akkor, ha további boldog pillanatokat szerez a szurkolóknak!



Van fény az alagút végén A Wizz Air szurkolói különgépet indít a válogatott azerbajdzsáni selejtezőjére