mifocink

Magyar futballról érdekek nélkül

Törő lassan újra formába lendül!

Ha Törő így folytatja, talán egy öregfiúk csapatában is helyet kaphat. Másfél évvel ezelőtt még csak a szanatórium folyosóján passzolgatott az Újpest legendás futballistája, most pedig rendszeresen rúgja a bőrt a pasaréti pályán.

 


Igaz, nem a megszokott, csibészes mosollyal az arcán, sokkal inkább makacs elszántsággal, lihegve vezeti a labdát, bár két komoly agyműtét után az is csoda, hogy itt tart. Azért engem még simán kicselez, bár a Pénzügyőr-pályát övező lelátóra roppant óvatosan lépeget fel a stoplisban. „Edzője” és mindennapi életének egyik irányítója, Pintér István gyúró nem kíméli, hosszú átadásokat, és húsz-harminc méteres sprinteket vezényel a lassan 64 éves Törőnek - olvasható Jánosy Károly cikkében, a Lokálban!

– Azt mondtad, ez lesz az utolsó – beszél vissza félhangosan a „mesternek” Kese, de engedelmesen végigcsinálja  a penzumot. Annál is inkább, mert a foci egyre jobb  formába hozza. Hosszú ideig csak az ágyat nyomta a budakeszi Honvéd szanatóriumban, de a másfél, két éve megkezdett labdás edzések nyomán egyre inkább magára talál. Nem elképzelhetetlen, hogy késő tavasszal kimegy a Megyeri útra az egyik Újpest-meccsre is.



Ünnepi díszbe öltözött a Kerület pálya Kíváncsian várjuk, hogy a hibát hibával tetéző játékvezető milyen büntetést kap