mifocink

Magyar futballról érdekek nélkül

Kamufoci

Lehet, hogy most (ismét) sokan megharagszanak rám, de semmi olyan pozítivumot és fejlődést nem láttam a válogatott tegnapi játékában, amit a szakértők vagy épp a kommentátorok elmondtak. Leginkább egy nem sok elképzelésen alapuló kamufocit láttam, amivel soha nem érünk majd eredményt.


 

A tegnapi csapatból leginkább az a Szalai Ádám dicsérhető, aki mindent kihozott abból a pozícióból, ahol játszott...Mondjuk az, hogy 30 méterre a kaputól, annak háttal rápasszolgatjuk a labdát, aztán „küzdjél, fiam”, nem sok értelme van. 

Szegény Szalai küzdött a becsülettel – de talán egyszer állt szembe a kapuval, azt pedig szépen ellőtte. Külön becsülöm azért, mert megmondta a frankót, nem kezdte szépíteni a dolgot, hanem közölte, az egész csapat gáz.

Merthogy valóban az.
A magyar válogatottban tud játszani két olyan belső középpályás, akinek 6-8 hónapja ez volt az első tétmeccse, és tőlük várjuk, hogy párharcokat nyerjenek a folyamatosan játékban lévő szlovákokkal szemben.

Ez nonszensz.

Rossi-mester azt mondta, nem fog az játszani, aki nem szerepel a klubjában, ám Nagy Ádám és Kleinheisler is csak elvétve kerül be a csapatába....nem is nyertek szinte egyetlen párharcot sem.

És akkor a gólokról már ne is beszéljünk...
Az első találat lényegében egy serdülő IV-es alapfeladat: már 11 éves korban - amikor először próbálnak a gyerekek rendszerben játszani – az a feladat, „hogy amikor az ellenfél azt hiszi, ívelsz, akkor tolj még egyet a labdán az alapvonal felé, tedd vissza a 11 pont magasságába, és az erkező ember belsőzze be”

Mondom, ezt már a 11 éves gyerekek gyakorolják, sőt: annál a megye IV-es csapatnál, ahol edzősködöm, ezt gyakoroljuk orrvérzésig....
Ebből tud a magyar válogatott tétmeccsen, egy Európa-bajnoki selejtezőn gólt kapni. Úgy, hogy mi eközben angol V. osztályt játszunk, azaz 30 méterről próbáljuk beívelni a kapu elé a labdát, hogy valaki majdcsak befejeli azt.

Hát nem fejeli.

És amíg ilyen kamufutballt mutatunk be, semmi esélyünk arra, hogy bármilyen értékelhető eredményt érjünk el!



Merjünk! Nyerjünk! Lényegében nem beszélhetünk magyar válogatottról!