mifocink

Magyar futballról érdekek nélkül

Jaj de jó hogy....mi is jó?

Lehet, én vagyok rosszul „bekötve”, de nem nagyon értem, hogy mi is jó abban, hogy tegnap vereséget szenvedett a magyar válogatott. Persze, tudom, hogy Portugália volt az ellenfél, és „csupán” 1-0-ra kaptunk ki, de azért nekem kicsit furcsa, hogy mindenhol azért dicsérik a válogatott játékosokat, mert megtették a minimumot, azaz nemzeti mezben küzdöttek, hajtottak, helyt álltak.

Azt nem szabad elvitatni, ez tisztes helytállás volt. A csapat nem zuhant össze Priskin érthetetlen durvasága és kiállítása után sem, de kérdem én: nem ez a minimum?

Nem az a minimum, hogy azok, akik elméletben az ország legjobbjai (hiszen a válogatottban csak azok játszhatnak....vagy nem?), mindent megtesznek a sikerért, bárki is legyen az ellenfél?

Nem az a minimum, hogy azok, akik elméletben az ország legjobbjai (hiszen a válogatottban csak azok játszhatnak....vagy nem?), ha kell csúsznak, másznak egy-egy meccsen, bárki is legyen az ellenfél?

Valóban ott tartunk, hogy két napig dicsérni kell ezért a játékokat?

Valóban el kell felejtenünk, hogy a „nagy küzdelemben” ismét sikerült egy serdülő 5-ben is hibának számító gólt kapni úgy, hogy André Silva egy beadás után 30 centiről belsőzte be a labdát kapunkba a labdát úgy, hogy két védő közelről nézte azt?

Valóban el kell közben felejtenünk, hogy a „nagy küzdelemben” Priskin, Dzsudzsák vagy épp Korhut nehéz helyzetbe hozta csapatunkat abban a versenyben, melyet Feröerrel szemben folytatunk a csoport harmadik helyéért? Igen, azzal a Feröerrel, amely legyőzte Andorrát és már csak két pontra van csapatunktól?

Merthogy amellett, hogy Priskin érthetetlen módon leütötte a portugál játékost (és még csodálkozott is azon, hogy ezért pirosat kap), Dzsudzsák előadta a szokásos, földön ülő, földet csapkodó hisztijét, most megspékelve egy kis tapsolással is, amiért sárgát kapott és nem játszhat Svájc ellen. Miként nem játszhat majd Korhut sem, szintén egy teljesen felesleges sárga lap miatt.

Nos, lehet, hogy tényleg én vagyok rosszul bekötve, de ugyanazt tudom mondani, mint a lettek elleni meccs után.

Nem történt semmi extra!

Előbb legyőztünk egy nálunk sokkal gyengébb csapatot, majd kikaptunk egy nálunk sokkal erősebb csapattól.
Mert ez a realitás!

De egyikért sem jár kiemelkedő dicséret!
Szerintem!  



Küzdeni kell! Pintér kilenc hónap alatt eltüntette szinte az összes akadémistát a felnőttek közül