mifocink

Magyar futballról érdekek nélkül

Pintér kilenc hónap alatt eltüntette szinte az összes akadémistát a felnőttek közül

Azt hiszem, nem nagy bátorság kijelenteni, hogy erős csapat épülget a Puskás Akadémiánál, igaz, mindez összevásárolt játékosokkal történik. Nincs is ezzel semmi gond, a világ számos csapatánál látunk ilyet, ám mivel lassan egyetlen akadémista sincs a keretben, korszakalkotó ötlet lenne - ha már nyáron úgyis megváltoztatták a címert – hogy a névből is vegyék ki az Akadémia szót. A korosztályos csapatoknál maradhatna, és mondjuk a Puskás FC név miatt is kapnának hideget-meleget, de egy támadási felületet talán eltüntetnének.

 


Az indoklás egyszerű: csapat edzője, Pintér Attila – akit egyébként én a legjobb, legeredményesebb magyar klubedzőnek tartok – véghezvitte azt a bravúrt, hogy alig egy év alatt eltüntette az összes akadémistát a keretből.

Azaz szinte az összeset.

A Nemzeti Sport szerint amióta Pintér az edző, nem került fel az utánpótlásból játékos a felnőtt keretbe. Sőt, azok is eligazoltak, akik addig ott voltak.

Még az a Tóth Bence is, aki tavasszal az NB II-ből lehetett válogatott, de távozott az utánpótlás válogatott egyik alapembere, Szabó Bence, és a 19 éves Gundel-Takács Bence is, és persze megszabadultak a saját nevelésű Nagy Zsolttól is. Így a 28-as keretben már csak két játékos, a harmadik számú kapus Tóth Balázs és Spandler Csaba az, aki Felcsúton nevelkedett, utóbbi egyébként rendszeresen pályára is lép.

Gyorsan el kell mondani, hogy az igazsághoz hozzátartozik, a Felcsútról távozó saját nevelésű játékosokra más NB I-es csapatoknál számítanak, hogy mást ne mondjunk, Tóth Bence és Szabó Bence a Videotonhoz igazolt, sőt, utóbbi az Európa-ligában is pályára lépett.

Ez azt mutatja, hogy nem a képességekkel van gond, hanem Pintér Attila egy új, másfajta játékospolitikát folytat, ám épp ezért lenne ésszerű, ha kivennék a felnőtt csapat nevéből az Akadémia szót, és lenne csak Puskás FC.

Úgysincs benne akadémista.



Jaj de jó hogy....mi is jó? A sporttörvény tiltja, de lehetőséget is ad arra, hogy a gyerekek pénzt kapjanak a kluboktól