mifocink

Magyar futballról érdekek nélkül

900 ezer… egy győztes meccsért!

Szinte minden nap halljuk, milyen sokat keresnek a magyar futballisták. Szinte minden nap halljuk, hogy ezért milyen keveset teljesítenek. Szinte mindenkiről tudjuk….nem egyáltalán nem tudjuk. Szinte egyetlen magyar futballistáról sem tudjuk, mennyit keres valójában. A mifocink.com most egy érdekes, vagy mondjuk úgy, értékes információhoz jutott.

Azt mondják, magyar szokás, hogy az emberek pénztárcájában „kutatunk”.
Valóban így lenne?

Nem hiszem!

Szinte az összes nagy sztár fizetéséről van információ, szinte az összes nagy sztár reklámszerződéséről van valamilyen információ.

Csupán a magyar bajnokságban szereplő játékosok fizetését titkolják „ezerrel”.
Persze, ez nem is csoda, hiszen egyrészről óriási kérdés, hogy honnan, kinek a pénzéből, kinek a zsebéből keresnek (és ezek a pénzek hogy is kerülnek abba a zsebbe, és milyen megállapodás után kerülnek vissza a futballba) futballistáink havi több millió forintot.

Másrészről pedig ugye az nem is lehet kérdés, hogy ezt a pénzt nem termeli ki a magyar futball.

Sőt, a töredékét sem.

A mifocink.com most érdekes, értékes információhoz jutott.

Van ma olyan NB I-es csapat, ahol egyetlen győztes mérkőzés után 900 ezer forint jár a játékosoknak.
Győzelmi prémiumként, az alapfizetésen felül.

Úgy, hogy ma Magyarországon a minimálbér bruttó 127.500 forint.
A garantált bérminimum pedig 161.000 forint.

Ám van, ahol a milliós fizetés felett (maradjunk annyiban, alsó hangon 5 milliós alapfizetéseket osztogatnak ennél a csapatnál) 900 ezer forintot ér egy győzelem.

Persze nem a klub saját akadémiáján nevelt játékosnak, mert olyan nincs a csapatban, sőt, akik voltak, azokat is elüldözte, elküldte az edző, aki aztán hozta a saját embereit. No és a „zsoldosokat”, akik ma itt, holnap ott keresnek milliókat a nagy büdös semmiért.

Adódik számtalan kérdés.
Miért?
Hogyan?
Miből?
És ettől valóban jobb lesz a magyar foci?

De a legnagyobb kérdés, hogy meddig mehet még ez így?Így kell elvenni az akadémiai jogokat! Itt a spanyol példa: büntetést azoknak a kluboknak, ahol kevés a néző!