mifocink

Magyar futballról érdekek nélkül

Csík húzza a repülőt?

Gyorsan leszögezem: nem láttam a Vasas-Fradi meccset, csak az összefoglalót. Abból úgy éreztem, az első büntető könnyű szívvel lett megadva, de a többi jogosnak tűnt. Ám a lényeg nem ez, hanem az, hogy ki és miért gondolja úgy, hogy megmondhatja, csapatának melyik játékvezető ne vezessen meccset. Az MLSZ viszont most a sarkára állt.

 

Szóval a meccsről annyit, az első büntetőnél, a visszajátszások után sem láttam szabálytalanságot, igaz, Kassainak nincs lehetősége visszajátszásokat nézegetni. Dibusz szabálytalansága érdekes, mert kétség nem férhet hozzá: elgázolta a Vasas-támadót. Más kérdés, hogy úgy nézett ki, mintha az angyalföldi játékos hasmagasságban, talppal tolta volna el a labdát, és ez sem tűnt szabályosnak.

Ám a lényeg most tán nem is az, hogy melyik büntető volt jogos és melyik nem, hanem az, miként lehet, hogy valahol úgy gondolják: ők határozzák meg, ki vezethet, pontosabban ki nem vezethet nekik meccset.

Persze, tudom, hogy a játékvezetők stílusa nem épp megfelelő, sőt, Kassait épp ezért érték már kritikák. Ráadásul pont a mifocink.com-on jelent meg az a felmérés, melyből kiderült, hogy a játékosok úgy érzik, a sporik nem kezelik őket partnerként. Mégis azt mondom, olyan nem lehet, hogy egy csapat le akar iratkozni a játékvezetőről. Ezt pedig csak egyetlen mondattal tudom – és ezt mondtam akkor is, amikor játszottam – megmagyarázni.
Ha a futballistáink csak annyit hibáznának, mint a játékvezetőink, akkor bizony a világ élvonalába tartoznánk!

Úgy tűnik, az MLSZ a sarkára állt, és nem enged a Fradi kérésének:
A Magyar Labdarúgó Szövetség sportszerűtlennek tart minden olyan felvetést, amely a játékvezető-küldés befolyásolására irányul. A nemzetközi előírások szerint a kluboknak, illetve a válogatottaknak semmilyen szerepük nem lehet a játékvezetők kiválasztásában. Az egyenlő versenyfeltételek biztosításának egyik fontos garanciája éppen az, hogy a játékvezetők küldéséről nem az érintett csapatok döntenek – áll a szövetség közleményében.
Az ügy tehát gyorsan le lett zárva, és ez így helyes!
Persze, azt azért kíváncsian várom, mikor vezet újra Fradi meccset Kassai Viktor.Ilyen kamu búcsúmeccset még nem látott a világ Tényleg sikeres évet zárt a válogatott?