mifocink

Magyar futballról érdekek nélkül

Ilyen kamu búcsúmeccset még nem látott a világ

Búcsúmeccsre kerül ma sor az „új Albert Flórián Stadionban”. Egy nagyszerű MLSZ-es kezdeményezés, melyen Svédország ellen megadják a tiszteletet azoknak a futballistáknak, akik az elmúlt években sokat tettek a válogatottért. Épp ezért érthetetlen, hogy a szövetség miért asszisztál a búcsúmeccshez, amiből – sajnos ki kell mondani – a szövetségi kapitány viccet, cikit, kamut csinált.

Fehér György


 

Eredetileg két játékos búcsúzott volna ezen a meccsen: a válogatottsági csúcstartó Király Gábor és a és a 94-szeres válogatott Juhász Roland.
Aztán jött az ötlet, hogy Vanczák Vili is ezen a meccsen búcsúzzon a nemzeti csapattól.
Lehet Vanczákra mondani bármit, de azt nem lehet tőle elvitatni, hogy amellett, hogy Svájcban is évekig meghatározó játékosa volt klubjának, a válogatottban is 79 alkalommal szerepelt, fontos gólokat szerzett. Sokat tett a csapatért, nem vitás.
Aztán kitalálták, ha már hárman búcsúznak, akkor legyen ez Hajnal Tamás utolsó meccse is: ő azon a bizonyos hollandiai 8-1-es meccsen volt utoljára válogatott.
Valljuk be, nem a legszebb búcsú.

Magam részéről azt gondolom, ezek a búcsúmeccsek amolyan gála jellegű találkozók, amin a játékosok megkapják a megbecsülést. Épp ezért volt meglepő, amikor kiderült, hogy Hajnal Tamás nem játszik a meccsen.  Meglepő, de Hajnal a Fradiban sem nagyon játszik, igaz, pár percre így is beszállhatott volna.

Ám jött az újabb hír, ami már nem is viccessé, hanem cikivé teszi ezt a búcsúmeccset.
Kiderült ugyanis, hogy Vanczák Vilmos sem játszik a saját búcsúmeccsén.
Hogy miért nem?
Mert Bernd Storck nem engedi.


- Természetesen szerettem volna játszani a svédek ellen, de a Bernd Storck azt mondta, csak két játékosnak, Rolandnak és Gabinak tud játéklehetőséget biztosítani. A korlátozott cserelehetőség miatt a többi helyet az aktív játékosoknak tartja fenn a kapitány. Tiszteletben tartom a döntését, de jobb lett volna a pályán búcsúzni – mondta a Borsnak 79 Vanczák, aki így a saját búcsúmeccset a VIP páholyból kénytelen nézni.

Még egyszer mondom:
Bernd Storck nem engedi, hogy Vanczák Vilmos pályára lépjen a saját búcsúmeccsén.

Azt hiszem, ilyen kamu búcsúmeccset még nem látott a világ.


 



Nagy magyar futballvalóság! Csík húzza a repülőt?