mifocink

Magyar futballról érdekek nélkül

Megdöbbentő: A finn Teemu Pukki egymaga több gólt lőtt a selejtezőkben, mint a magyar válogatott

Egy nap telt el a walesi vereség után, és már több értékelés látott napvilágot arról, miért nem jutott ki a válogatott az Eb-re – legalábbis egyenes ágon. Persze, leginkább azok mondták meg a tutit, akik eddig is azt mondták, csak épp más előjellel. Bár mi nem bocsátkoznánk messzemenő elemzésbe, de egy megdöbbentő tényt azért megosztanánk.

 

Bár sokan az utolsó forduló előtt azzal villogtak, hogy csupán egyetlen, negyedik kalapból sorsolt csapat áll továbbjutásra a csoportjában, és ez Magyarország, a végén csupán egyetlen, az Eb-re kijutók közül alacsonyabbra „taksált” válogatott lehet ott a kontinensviadalon, és ez Finnország.

Az a Finnország, amely előbb megnyerte a mi Európa-liga csoportunkat, majd most második helyen végzett Görögország és Bosznia előtt, Olaszország mögött a J csoportban.

Ennél is megdöbbentőbb, hogy a finnek 16 gólt lőttek a selejtezőben, ebből tízet a Norwich City csatára Pukki szerzett, míg mi nyolc meccsen – nyolcszor találtunk az ellenfelek kapujába.
És ebből négyszer Azerbajdzsán ellen voltunk eredményesek.

Az egyetlen, rangsorban gyengébbnek vélt, végül Európa-bajnoki résztvevő csapat csatára egyedül több gólt lőtt, mint a magyar válogatott…összesen.

Van még valakiben kérdés afelől, miért nem jutottunk ki egyenes ágon az Európa-bajnokságra?



Ez azért nem sikerült…mert gyengébbek vagyunk! Most jön az, amiben a legjobbak vagyunk: az esélylatolgatás