mifocink

Magyar futballról érdekek nélkül

Versenyben vagyunk

Jó hír, hogy csapataink még versenyben vannak az európai kupákban. Rossz hír, hogy ez az egész őrület, melyet Bajnokok Ligájának vagy épp Európa-ligának hívnak, még csak most kezdődik. Európa élcsapatai – melyek közé mi is vágyunk – még pihennek. Persze, ez nem azt jelenti, hogy ne érhetne oda bármelyik csapatunk a csoportkörbe. Csupán azt jelenti, hogy az út nagyon hosszú és rögös. Elsőként a Ferencvároson a sor, hogy megmutassa: sokkal többre hívatott a magyar klubfutball, mint ahova jelenleg sorolják Európában.

A Vidi (vagy hívják bárhogy most a csapatot) tavalyi példája mutatja, hogy az előselejtezőből sem lehetetlen eljutni a csoportkörbe. És pont a Vidi lesz az a csapat, amely miatt a Fradinak most sokkal nehezebb dolga lesz, mint tavaly a székesfehérvári csapatnak.

Egy évvel ezelőtt ugyanis Bulgáriában biztosra vették, hogy a Ludogorec legyőzi a magyar bajnokot, és pont ilyen nagy mellénnyel léptek pályára a csapat játékosai. Az eredmény ismert: a Vidi kiverte a bolgárokat és végül bejutott az Európa-liga csoportkörébe.

Nos, vélhetően a Ludogorecnél nem követik el ugyanazt a hibát, amit elkövettek tavaly, azaz korántsem becsülik le a Ferencvárost. Merthogy a Fradinak nincs olyan szerencséje, mint tavaly a Vidinek – azaz hogy az első körben egy szerény képességű csapat ellen a nagyon gyenge játék is belefért -, így már az első körben toppon kell lenni.

Rebrov edző eddig bizonyította, nem tűri a lazsálást, az más kérdés, hogy milyen formában és lendületben vagy július elején a zöld-fehér csapat.
No és az is nagy kérdés, ki fog gólt lőni?

Bízzunk abban, hogy a Ludogerec játékosai és vezetői ugyan nem becsülik le a Ferencvárost, ám a Fradi így is sokkal jobb lesz, mint a bolgár csapat- vagy legalábbis egy kicsivel!



Több mint félmilliót fociztak össze a beteg gyerekeknek 4/4