mifocink

Magyar futballról érdekek nélkül

Pinyőt senki nem tudta meglepni – csak a saját kapusa

Pintér Attila jött, látott….és meglepődött. Pedig mezőkövesdi belépője pont olyan volt, amilyet tőle vártam. Határozott, magabiztos. Aztán jött az a fránya lövés oldalról.

A futballedzők élete kiszámíthatatlan.
Kuttor Attilát néhány hónappal ezelőtt már sokan az új Menottinak, vagy legalábbis szövetségi kapitánynak – na persze csak Rossi után – kiáltották ki. Persze, ez nem is csoda, hiszen a válogatott védőből lett edző szinte csodát tett Mezőkövesden, és dobogóra esélyes csapatot épített.

Aztán az utolsó fordulókban megváltozott valami.
A Mezőkövesd végül lecsúszott a dobogóról, és aki ismeri a körülményeket, az vallja, nem csak a csapat tehet erről. Lehet, ez okozta a törést, de a mostani bajnokságot finoman szólva sem úgy kezdték a srácok, ahogy azt sokan várták.

Nincs mit szépíteni, a Mezőkövesd mindössze két meccset tudott nyerni, és mivel az ellenfelek ennél jobb produkcióval rukkoltak ki, a csapat az utolsó helyen, Kuttor pedig az állás nélküli edzők között találta magát.

Érkezett Pintér, aki két év elteltével tért vissza a magyar futballba, és aki állítása szerint ezt a két évet a topfutball tanulmányozására fordította.

Első mezőkövesdi meccse az MTK ellen volt, Pinyő pedig úgy indított, ahogy vártam.
- Nincs olyan csapat, amelyik meg tudna lepni az NB I-ben, hiszen mindegyiket ismerem – mondta a szakember a meccs előtt, ám arra nem számított, hogy nem az ellenfél, hanem a saját kapusa lepi majd meg.

Szegény Szappanos olyan gólt kapott az oldalvonalról, a rövidre, laposan, amiért még az utcák-tere bajnokságban is jár egy kis szidás, így ismerve Pintér habitusát, nem ment el szó nélkül az eset mellett.

Persze, ahogy az edzők, úgy a kapusok élete is kiszámíthatatlan, így azt gondolom, Szappanos vastagon NB I-es szintű kapus.

Közhely, hogy a játékban benne van a hiba, de talán ismeri ezt a mondást Pintér is!
Persze, az is igaz, hogy a Kövesdnek olyan sok hibázási lehetősége már nincs!



Futballkarácsony Magyarországon Szántai Levente 30 évesen döntött úgy, hogy sportpszichológus lesz!