mifocink

Magyar futballról érdekek nélkül

Az Újpest nem áll ki a Diósgyőr ellen

Az Újpest labdarúgó csapata múlt héten az MTK elleni meccs elhalasztását kérte, mert a keretében szinte minden játékos koronavírusos. Az MTK nem ment bele a halasztásba – és simán, 4-0-ra nyert. A héten sem lett jobb a helyzet Újpesten, ezért a lilák a Diósgyőrtől is kérték a mérkőzés elhalasztását. A Diósgyőr sem ment ebbe bele. Az Újpest pedig úgy döntött, 3-0-al, mérkőzés nélkül odaadja a pontot a Diósgyőrnek, azaz nem áll ki a mérkőzésre! Íme az Újpest közleménye!

"Mint az bizonyára előttetek is ismert, a koronavírus-járvány már az elmúlt fordulóra is eléggé megtizedelte az Újpest FC keretét, de akkor még igyekeztünk eleget tenni kötelezettségeinknek az MTK Budapest elleni mérkőzésen, habár már akkor is csak 7 olyan játékosunk volt a 25-ös keretből, aki negatív vírustesztet tudott produkálni.A tegnapi napra a számok még rosszabb képet mutattak. Az MLSZ részére leadott 25-ös keretből 2 játékos tudott csak negatív tesztet produkálni, és a vasárnapi mérkőzésen már az U19-es csapatunkból felhozott játékosok közül többen szintén pozitív tesztet produkáltak.

Az Újpest FC ezen körülményekre való tekintettel kérte a 2020.11.06. 20:00-ra kiírt NB1-es bajnoki mérkőzés elhalasztását, amelyet a DVTK elutasított.  Megértjük, hogy az ellenfél, tartva attól, hogy esetleg ők kerülhetnek emiatt hátrányos helyzetbe, nem fogadja el a halasztást. Az Újpest FC  elkötelezett amellett, hogy a bajnokság zavartalnul működjön, ne maradjanak el mérkőzések, azonban ez már egy extrém helyzet. Senkinek nem kívánjuk, hogy ilyen helyzetbe kerüljön.

Figyelembe véve, hogy az elmúlt másfél hétben milyen ütemben terjedt a csapatban a fertőzés, illetve mivel sem a halasztás, sem a 25-ös keret bővítése sem lehetéges az NB3-ban futballozó 2002.01.01 előtt született labdarúgókkal  a vezetőség arra jutott, hogy nem kockáztatunk, nem állunk ki a DVTK ellen pénteken. Sem az ellenfél csapatát, sem a még negatív játékosainkat, fiatalokat nem tehetjük ki ekkora veszélynek. A terjedést és továbbfertőződést csak így tudjuk megakadályozni.

A hétvégén még azt mondtuk, hogy az Újpest harc nélkül nem adja oda a 3 pontot, de ebben az esetben a harc nem a pályán folyik, és a játékosaink egészsége, a további mérkőzések jövője a tét.

Kérelmünket beadtuk az MLSZ-nek, a hivatalos döntésről tájékoztatjuk szurkolónikat.

Köszönjük, hogy támogattatok minket vasárnap, és azt is, hogy vállvetve bíztatnátok fiataljainkat a Diósgyőr elleni mérkőzésen is, most ahhoz kell erő és támogatás, hogy a csapat felépüljön, és újra együtt harcolhassunk a bajnokságban!"Kire emlékszik majd egy stadionnyi ember 20-30-40 év múlva? Tágra zárt szemek