mifocink

Magyar futballról érdekek nélkül

Itt a követendő példa: "Jóllakott" futballisták ellen különadó a bérre és fizetési sapka

Több alkalommal volt már arról szó – sőt, több régi, nagy futballista elmondta - , hogy a magyar futball azért sem tud előrébb lépni, mert játékosaink jól elvannak ebben a nagy semmiben, ami körülveszi őket, sőt, milliomosok belőle. Nos, az MLSZ számára most egy olyan ázsiai ország mutat példát, amelyik nemhogy ott van a világbajnokságon, de meccset is nyert ott.

 

Egy honi klubvezető szerint az egyik új, nyári igazolásuk „mindössze” havi 8000 euróba kerül, amivel az NB I egyik legrosszabban kereső játékosa. Merthogy ma már a „magyar top csapatokban” alsó hangon 15 ezer eurót osztogatnak – havonta. Sőt, egyes játékosok akár 25-30 ezer eurót, azaz 8-10 millió forintot is kapnak.

Havonta!
Ezek az emberek 1-2 éven belül milliomosak lesznek!

Itt, ebben az NB I-ben, ebből az NB I-ből.
A nagy semmiért.
Az első, második körös nemzetközi kupabúcsúért, az andorrai, luxemburgi, kazahsztáni válogatott vereségért.
A nézők nélküli meccsekért.

Nem csoda hát, hogy játékosaink nagy többségének eszébe sincs külföldre igazolni.


Rengeteg pénzt keresnek a magyar játékosok, miközben teljesítményük szinte egyenlő a nagy nullával

Ott ugyanis küzdeni, harcolni kell a pénzért.
Még ha több pénzről is van szó.

„A játékosok rendkívül magas fizetést kapnak, olyannyira, hogy az elveszi a „kalandkedvüket” – nem próbálják ki magukat magasabb szintű, külföldi bajnokságokban, hiszen hasonló összegeket kereshetnek otthon is, és sokkal kisebb konkurenciával kell megküzdeniük, ráadásul kevesebb munkát kell végezniük.”

No, ez az a kijelentés, amit akár a magyar játékosokra is mondhatnánk – ám most a Szaudi Labdarúgó-szövetség vezetői tették ezt meg. Mindezt úgy, hogy csapatunk ott van a világbajnokságon, sőt, a csoportmeccsek utolsó fordulójában legyőzte azt az Egyiptomot, amelytől a mi nemzeti tizenegyünk simán vereséget szenvedne.

No de a szaudi vezetők nem elégedtek meg a kijelentés valóságtartalmával.
Nem csapkodják a saját vállukat, hogy tudják az igazságot.

Tesznek azért, hogy ne így legyen. Hogy a rengeteg, langyos fociért kifizetett pénz ne tegye jóllakottá játékosaikat, és ez ne legyen a fejlődés gátja.

A Szaúdi Labdarúgó-szövetség a vb-szereplés záró napján bejelentette, hogy minden professzionális labdarúgó fizetését 50 százalékos adóval sújtja és fizetési sapkát vezet be a helyi bajnokságban.

Persze, a befizetett adót nem elteszi magának a szövetség, hanem visszaadja a kluboknak – hogy azok azt kötelezően az utánpótlás-nevelésre fordítsák.

Vajon miért az az érzésem, hogy a szaudi szövetségben nem azért vannak ott a dolgokat, hogy jól eléldegéljenek a fizetésükből, hanem hogy tegyenek is valamit a futballért?

Vajon miért érzem úgy, hogy ott egy szövetségi vezető inkább dolgozik a futballért, inkább „él a futballért”, mintsem „él a futballból”.

Vajon….miért érzem azt, hogy már a szaudi szövetségben is jobban értenek a futballhoz, mint nálunk.

Persze, a lehetőség az MLSZ előtt is adott.
Csak példát kell venni!

 



Világcsúcs: Nyolc év alatt nyolc kapitány, akikből négyet rúgtak ki! De ki ezért a felelős az MLSZ-ben? Buzsáky Ákos mélyvízben!