mifocink

Magyar futballról érdekek nélkül

A spori hibázott vagy Huszti?

Ma szembe találtuk magunkat a magyar futball egyik legnagyobb hibájával: szakkommentátoraink egész egyszerűen átverik a népet. Kérem szépen, teljesen felesleges vitát nyitni Huszti Szabolcs kiállításáról! A magyar középpályás nyújtott lábbal, szándékosan, a labda fölé tartva letalpalta az ellenfelét. Mi a piros, ha nem ez?


A labda sehol....(fotó: Szabó Miklós/nso.hu)

Csak ámulok és bámulok Bozsik mester és Simek Péter véleményén, mely szerint nem volt jogos Huszti kiállítása.
 Egy olyan büntetőnél vagy kiállításánál, ahol azon reklamálunk, hogy a játékvezető kárunkra tévedett, mindig azt mondom, hogy egy dolog a döntő.

Az, hogyha fordított esetben történik mindez, azaz az ellenfél középpályása talpalja így „agyon” a Vidi játékosát, reklamálnánk-e, ha nem kapott volna érte pirosat?

A válasz egyértelműen igen.
Én biztosan reklamálnék a pirosért!

A több oldalról bemutatott lassítás bizonyítja:  Huszti nyújtott lábbal, szándékosan letalpalta az ellenfelét. Aki vitatkozna velem ezen, attól csak annyit kérek, nézze meg a visszajátszást.

Huszti a labda fölé tart, esélyes sincs megszerezni a labdát, és ezzel akár súlyos sérülést is okozhatott volna. Kérem szépen, Huszti lába az ellenfél sípcsont-aljának magasságában van!

 

Igazából sunyi és alattomos szabálytalanság volt, amit az NBI-ben vagy nem vesznek észre, vagy elnézik a „husztiszabolcsoknak”, de ez itt nem az NBI.

Bozsik és Simek, és mindazok, akik holnap (vagy még ma) azt írják, hogy hibázott a játékvezetőt, nem csinálnak mást, minthogy felmenti Husztit, pedig az igazi hibát a játékos követte el - tegyük hozzá, pályafutása során nem az első alkalommal.

Az "okosok" persze azt mondják, hogy a játékvezető kompenzált, amikor ugyanilyen szabálytalanságért kiállította Taszosz Bakaszetaszt, de egyrészről végre valaki beleverhetné az emberek fejébe, hogy legfeljebb a megye III-ban van olyan, hogy egy spori kompenzál valamit, másrészről Rocchi spori pont a kiállítással bizonyította, hogy ezért a szabálytalanságért piros lap jár.

Huszti sajnos nagyon nehéz helyzetbe hozta a Vidit, mert teljes létszámban nemhogy egyenrangú ellenfél volt a fehérvári csapat, hanem jobban is játszott, mint az Athén.

Mondhatnánk, hogy minden Görögországban dől el, de ez koránt sincs így. Egyrészt ugye az ellenfél 2-1-es előnyről kezdi majd a visszavágót, másrészt Athénban, 50 ezer fanatikus szurkoló előtt nagyon nehéz lesz két góllal nyerni.

Nem mondom, hogy lehetetlen, de azért felhívnám a figyelmet arra, hogy a Vidi eddig mindössze egy meccset tudott megnyerni a sorozatban (az összes többi meccsen döntetlen volt az eredmény), azt is egy góllal.

Persze, mindez nem jelent semmit.

Azt hiszem, egy egész ország szurkol annak, hogy a Vidi nyerni tudjon Athénban két góllal!

És akkor már senki nem emlékszik majd Huszti piros lapjára.

 



Nagyot húzott a Fradi: világsztár lett az új vezetőedző Megdöbbentő vallomás: az NB I-be nagyrészt csak visszaadó pénzért lehet igazolni!