mifocink

Magyar futballról érdekek nélkül

Hatékony célfutball!

A Vidi már biztosan bejutott az Európa-liga csoportkörébe, de a Bajnokok Ligája sem elérhetetlen. A székesfehérvári csapat igazi célfutballt játszott az elmúlt két – pontosabb négy – meccsen, de kit érdekel ez, ha siker koronázza azt? És kit érdekel ma már az első fordulós luxemburgi szenvedés?



Július elején kaptak hidegek-meleget a Vidi játékosai.

Valljuk be, jogosan!

A magyar bajnok úgy játszott döntetlent a luxemburgi bajnok otthonában, hogy simán kikaphatott volna 4-5 góllal is, és a visszavágó sem a szép játékról marad emlékezetes.

A fehérvári vezetők is pontosan tudják: ott simán véget érhetett volna az európai kupaszereplés.
De nem ért végett, és amit a Vidi azóta csinál, az igazán megsüvegelndő.
Persze, nem kápráztatja el a közönséget briliáns játékkal, de egymás után két, korábban esélyesebbnek vélt csapatot búcsúztatott a célfutballal. A Vidi játékosai és szurkolói egymás után kétszer érezhették, mennyit ér egy idegenbeli gól, és egy, lassan tökéletesre kifejlesztett védekezés. Persze, azért ezzel a „tökéletesre kifejlesztett” szóösszetétellel csínján kell bánni, de tény, amit a fehérvári csapat a Ludogorec és a Malmő ellen bemutatott, az nagyszerű volt.

Az igazi dicséret pedig az, ha ellenfél is elismeri a „győzelmet”

„Most önvizsgálatot kell tartani. A kiesés olyan stratégiák keserű gyümölcse, amelyek nem voltak reálisak ahhoz, hogy a klub megvalósítsa ezeket. A Malmö egy jóval alacsonyabban rangsorolt csapat ellen esett ki, de egyáltalán nem mondhatjuk, hogy unfair, ami történt: a Vidi okosabb volt, és hatékonyabban csinálta meg azt, amit eltervezett" – olvasható Mattias Larsson, az expressen.se szakértőjének véleménye, amivel nem is kell vitatkozni.  

A Vidi most elérte, amiről sok, immár milliárdokból gazdálkodó magyar csapat álmodik, de a kaland még nem ért véget.
Sőt, igazából most kezdődik.
A csapat már bejutott az Európa-liga csoportkörébe, de most nem szabad ezzel megelégedni: a BL-csoporthoz egy nagyot kell lépni. 
És az út Görögországon, Athénon keresztül vezet!

 



Ha ez nem fogadási csalás, akkor semmi! Az egyiknek sikerült! A másiknak miért nem?