mifocink

Magyar futballról érdekek nélkül

No de ki az a Hornyák Zsolt?

Bár nem oly rég arról számoltunk be, hogy minden bizonnyal Lipcsei Péter lesz a Puskás Akadémia vezetőezője, a Ferencváros végül megtartotta magának Lipcseit. Helyette végül Hornyák Zsolt került a felcsútiak kispadjára.


Azt gondolom, Lipcsei jó választás lett volna Felcsúton.
Azt gondolom, Lipcsei, mint edző, nagyon hasonlít Pintér Attilára, márpedig a Puskás Akadémia akkor tudott valamire való eredményt felmutatni, amikor Pintér Attila volt az edző.

Lipcsei sem nagyon köt kompromisszumot, ugyanúgy, ahogy Pintér. Nagy valószínűséggel nála sem lehet beleszólni a csapatösszeállításba, sőt, azt is gondolom, Lipcsei is kimondja azt, amit gondol a dolgokról.

Minden olyan tulajdonsággal rendelkezik, melyek jó embernek tesznek valakit.
Jó embernek,  de szinte munkanélküli edzőnek.
Mert az az edző, aki nem enged beleszólást a csapatösszeállításba, és aki kimondja azt, amit igazán gondol, az ma Magyarországon szinte nemkívánatos személy.

Persze, mindettől függetlenül eljöhet az idő, hogy Lipcsei lehetőséget kap valahol, ám ez egyelőre nem a Puskás Akadémia lesz.

Ott ugyanis azt a Hornyák Jánost választották, aki edzőként már megnyerte például a nagynevű örmény szuperkupát, sőt örmény bajnoki címe is van már.

Játékosként Szlovákiában, no meg a  Dinamo Moszkvában játszott, három válogatottsága mellett négyszer nyert szlovák bajnokságot, kétszer Szlovák Kupát, egyszer csehszlovák bajnoki címet. Edzői pályafutásához örmény, máltai, orosz és cseh csapatok kapcsolhatóak, legutóbb például a Slovan Liberecet vezette a cseh bajnokság hatodik helyére.

Hornyák Jánosról pont ugyanazt tudom elmondani, mint mondtam Radoki János szerződtetésekor!
Lehet, hogy mivel nagyjából kívülálló, nem fertőzte meg a magyar közeg, és lehet, hogy épp ezért nagyszerű eredményeket ér majd el vele a csapat.

Radokinál ez a felvetésem nem jött be: a Németországból szerződtetett edző csak kapkodta a fejét azon, mi történik a csapatával, végül alig pár hónapot marat Felcsúton.

Amilyen tempóban válták az edzőket és ezzel együtt a szakmai elképzeléseket Felcsúton, könnyen lehet, hogy Hornyák sem marad sokáig.

Persze, ennek teljesen ellentéte is előfordulhat.  



Kisvárda, ahol nem becsülik azt, aki megmentette a klubot A Loki példaként állítható a magyar futball elé